MENIU

Carmen Tănase, lacrimi de durere. Şi-a pierdut soţul acum 15 ani, dar a primit un semn important

Carmen Tănase a vorbit de puţine ori despre povestea de iubire trăită alături de cel care i-a fost soţ până în urmă cu fix 15 ani, până pe 4 august 2000, când acesta a murit. Actriţa spune că i-au rămas de la Victor Parhon multe amintiri frumoase, dar cel mai de preţ, un băiat, Tudor. Are însă un mare regret.

Victor Parhon, nepotul celebrului C.I. Parhon, a fost critic de teatru, unul dintre cei mai apreciaţi şi de temuţi. "Făceam parte cam din aceeaşi meserie şi discutăm foarte mult, ne completăm în păreri. El era o fire cumpătată, eu - vulcanică. El a fost pentru mine şi soţ, şi tată, şi prieten. Era mai mare că mine (n.r. cu 17 ani) şi odată m-am trezit strigandu-l «tată». Se amuza", îşi amintea într-un interviu actriţa.

Carmen Tănase îi mulţumeşte lui Dumnezeu că a avut ocazia să trăiască marea iubire. "Totul a fost repede. L-am făcut pe Tudor pentru că şi el îşi dorea un copil, iar eu aveam 27 de ani. La început nu am vrut să mă căsătoresc, să ne lege un act, numai că au intervenit nişte chestii tehnice. Dacă nu aveam buletin, nu puteam să mă mut în Bucureşti. În drum spre ofiţerul stării civile i-am spus că s-ar putea să spun nu. L-am ţinut în şah până acolo. Nici n-am spus «Da», am spus «bineînţeles». Ca să nu fiu că toată  lumea", a povestit Carmen Tănase. Cei doi nu s-au căsătorit însă şi religios, deşi Victor Parhon şi-a dorit ceremonia, iar acum acest lucru îl regretă enorm actriţa. “El era credincios şi a vrut să ne cununăm religios. Nu am făcut-o atunci când ne-am căsătorit, am vrut să o facem la finalul vieţii lui, dar nu am mai avut timp. Regret enorm. De-aia fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui, ca să nu regreţi după aia”.

Carmen Tănase a făcut senzaţie la TV, în rolul Flăcărica

O veste avea să distrugă fericirea actriţei. Victor era bolnav de cancer. "Din păcate, am ştiut de la început, dar am crezut că există minuni. Exagera mult cu ţigările şi am început să găsesc pe sub pat hârtiuţe cu sânge. El, într-un fel, a ştiut de la început. S-a dus la doctor şi, după rezultat, a trecut pe lângă mine, a intrat în camera şi nu a mai ieşit câteva ore. A venit apoi la mine şi mi-a spus: «Uite, eu am cancer». A căzut casa pe mine!". A sperat până în ultima clipă, dar boala a învins şi cu 15 ani în urmă, Carmen Tănase a rămas văduva, scrie wowbiz.ro.

Pierderea soţului a constituit şi o pierdere de ordin financiar. Rămasă văduva şi cu un câştig prea mic, Carmen Tănase s-a văzut nevoită să vândă casa în care stătea şi să se mute la bloc. A încălcat astfel ultima promisiune făcută soţului ei. “După ce a murit Ţucu (n.r. aşa îşi alintă soţul) am rămas falită. Când a venit factura la gaze, cât chenzină de teatru, mi-am dat seama că nu o să pot să ţin casă. Ţucu mă pusese însă să promit că nu o să vând casă. Când m-am decis să o vând, el, de acolo de Sus, mi-a pus tot felul de piedici. Nu puteam să o vând, deşi e o casă superbă, într-o zona bună. Într-o noapte, de disperare, am căzut în genunchi, plângând şi l-am rugat să-mi dea drumul să fac asta. Şi i-am promis că într-o zi o să repar greşeală, o să o cumpăr pe asta sau alta. A doua zi am vândut casa”.

Mai multe articole despre:
Carmen Tănase flăcărica carmen tănase soţ