MENIU

Carmen Dan, reclamată la CSAT şi la Klaus Iohannis

Sindicatul polițiștilor Europol reclamă la Consiliul Suprem de Apărare a ţării situaţia din minister şi presiunile ce s-ar face asupra oameniilor legii ca să asigure continuitatea. 

"În demersul de a elimina abuzurile comise asupra polițiștilor obligați să asigure continuitatea/permanența/intervenția la evenimente și alte forme de muncă „la negru”, a dus acest conflict social la un nivel superior și anume la CSAT," se spune în comunicatul Europol. 

Mai precis, semnatarii sesizării au sesizat încălcarea prevederilor art. 44 din legea 360/2002 care prevede obligativitatea instituției de a asigura serviciul polițienesc.

"Nu mai comentăm cu privire la consecințele pe care polițiștii sunt obligați să le suporte ca urmare a planificării abuzive la continuitate, pentru că fiecare le-a simțit pe pielea lui, însă eram obligați ca aceste probleme grave de sistem să le aducem atât în atenția opiniei publice cât și a instituțiilor statului." Scrisoarea trimisă şefului statului o puteţi citi intregral AICI. 

Mai multe articole despre:
Europol carmen dan