MENIU

Care sunt fructele prietenoase cu dieta

Care sunt fructele prietenoase cu dieta 

Desi se spune ca fructele sunt benefice pentru sanatate, atunci cand tii o cura de slabit trebuie sa calculezi cu mare grija numarul de calorii pe care il consumi. Este foarte important deci sa stii care sunt fructele cel mai putin calorice, care te ajuta sa ajungi la silueta mult-visata.

Gutuia

Parfumata gutuie nu contine decat 28 de calorii pe suta de grame, asa ca ai toate motivele sa o consumi in aceasta toamna. In plus, acest fruct este bogat in fibre, ceea ce ajuta la protejarea intestinelor, scrie ghid-culinar.ro.

Din cauza gustului sau usor acrisor, gutuia se consuma adesea indulcita, astfel incat creste automat si aportul de calorii. Cel mai bine este ca atunci cand pregatesti diverse retete cu gutui sa inlocuiesti zaharul cu alti indulcitori, mai putin calorici, precum stevia, mierea sau sucraloza.

Papaia

Acest fruct exotic se gaseste in majoritatea supermarketurilor romanesti. Contine doar 33 de calorii la suta de grame si este bogta in vitamina C, potasiu, calciu si magneziu. Specialistii recomanda consumul de papaia pentru a stimula sistemul imunitar, dar si pentru a preveni bolile cardiovasculare sau pentru a usura digestia.

Pepenele rosu

In piata inca se mai gaseste pepene rosu, asa ca ar fi pacat sa nu profitati de beneficiile acestui fruct. In plus, trebuie sa stii ca nu are decat 30 de calorii pe 100 de grame. Pepenele este depurativ si diuretic si este bogat in potasiu, vitamina A, vitamina B si vitamina C.

Rubarba

Desi este socotita o leguma-fruct, rubarba este un aliment pe care nu trebuie sa il trecem cu vederea cand vine vorba de alimentatia sanatoasa. Intr-o suta de grame de rubarba gasim numai 15 calorii; rubarba este bogata in minerale si vitamine (C si K) si amelioreaza crampele stomacale si stimuleaza tranzitul.

Mai multe articole despre:
pepene roşu fructe dietă papaia