MENIU

Ministrul Sănătății a anunțat cele două scenarii pentru desfășurarea cursurilor școlare, dacă numărul infectărilor depășește linia roșie - VIDEO

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, că sunt posibile două scenarii pentru desfășurarea orelor școlare, în cazul în care infectările vor depăși rata de 6 la mia de locuitori. În plus, ministrul a precizat că se aşteaptă ca numărul de spitalizări COVID în valul patru să fie mai mic decât a fost în valul trei.

Elevii vor participia fizic la ore, cu respectarea normelor de protecție, până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori. Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii, a afirmat ministrul.

Prima ipoteză este trecerea în învățământ online integral. Cea de-a doua ipoteză posibilă o reprezintă sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și învățământ față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

În plus, ministrul a precizat că se aşteaptă ca numărul de spitalizări COVID în valul patru să fie mai mic decât a fost în valul trei.

„Aşa cum ne uităm la celelalte ţări unde procesul de vaccinare a mers bine, numărul de cazuri spitalizate este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în cursul valului trei chiar dacă numărul de infectări a ajuns să fie similar cu ceea s-a întâmplat în valul trei. Ne aşteptăm ca numărul de infectări să fie mai mic acum decât în valul trei, chiar dacă s-ar putea să ajungem la un număr de infectări similar cu cel din valul trei, dar, pe de altă parte facem apel către populaţie să meargă să se vaccineze pentru că aceasta este singura măsură împreună cu respectarea distanţării şi portul măştii în interior, care ne poate feri de o încărcătură maximă a numărului de paturi şi a sistemului sanitar”, a transmis Ioana Mihălă, în cadrul unei conferințe de presă.