MENIU

Care este rolul serotoninei în organism

Serotonina, parte din grupul hormonilor fericirii, este un neurotransmițător, respectiv o moleculă ce are rolul de a facilita transmiterea informației la nivelul sinapselor neuronale (căile de comunicare dintre neuroni).

Acțiunea acesteia se realizează în special la nivelul sistemului nervos central, dar și digestiv, al circulației sangvine.

Efectele mediate de aceasta se află în strânsă legătură cu starea emoțională, digestivă și motorie, astfel că un dezechilibru al serotoninei poate avea un impact semnificativ asupra integrității funcționale a organismului, precum și asupra stării de bine. 

Distribuția și rolurile serotoninei în organism

Rolurile pe care le îndeplinește serotonina la nivelul organismului sunt multiple și diverse, astfel că neurotransmițătorul contribuie la buna funcționare a unei multitudini de procese fiziologice, pornind de la echilibrarea emoțiilor și ajungând până la nivel digestiv și sexual.

Cerebral: secreţia acestui hormon ajută la reducerea stărilor de tristeţe, de anxietate şi intervine în reglarea somnului. Un rol esenţial în echilibrul mintal, prin reglarea stării de dispoziţie si ajută la concentrare şi sporeşte performanța cognitivă.

Citește continuarea pe realitateamedicala.net.

Mai multe articole despre:
serotonina hormonul fericirii