MENIU

Care este riscul de radiații la care te expui când ești în avion

Se zice că avionul este cel mai sigur mijloc de transport însă riscul de radiații la care ești expus în timpul zborului prezintă un pericol major!

Cea mai mare doză de radiații la care ești supus provine de la punctele de control din aeroport, unde trebuie să treci prin scaner și unde există mașinării cu raze X pentru scanarea bagajului.

Mai mult decât atât, sursa majoră de radiații la care ești supus se petrece atunci când ești în zbor deoarece odată cu creșterea în altitudine, aerul se rarefiază. Cu cât te îndepărtezi mai mult de suprafața pământului, există mult mai puține molecule de gaz raportat la volumul de spațiu.

Un aer rarefiat înseamnă mai puține molecule care deviază razele cosmice care se apropie de Pământ. În urma unui scut atmosferic mai puțin puternic, rezultă o mai mare expunere la radiații. Conform playtech.ro, o călătorie cu avionul, viața nu îți va fi pusă în pericol. Radiațiile devin periculoase atunci când sunt într-o cantitate mare, care se acumulează în urma unor zboruri frecvente. 

Principalul pericol la care te expui în acest fel, există probabilitatea dezvoltării unui tip de cancer.