MENIU

Care este judeţul unde se fură curent electric "ca în codru"

<p>&Icirc;N DOLJ sunt cele mai mari pierderi &icirc;n reţea</p>

Pierderile CEZ Oltenia generate de furturile din reţeaua de energie se ridică la 15% din cantitatea totală de energie livrată. Campion este judeţul Dolj. La polul opus se găseşte Gorjul.

Rata medie a pierderilor  în reţeaua de  furnizare CEZ Oltenia este de 15%, însă sunt judeţe în care acestea ajung şi la 30%. 1,15 TWh nu vor apărea pe facturi în acest an, potrivi Economica.net.

„Avem un judeţ precum Doljul, în care pierderile ajung la 30%, şi avem Gorjul, unde pierderile sunt de 6%.  Am distribuit la consumator 3,2 TWh, în primele şase luni ale acestui an, estimăm 6,4 TWh livraţi, până la sfârşitul anului, şi 1,15 TWh pierderi. Am reuşit să scădem pierderile - în 2011, pierdeam 1,30 TWh anual. De asemenea, colaborăm cu toate organele abilitate şi ne străduim să implementăm un sistem care să nu mai permită fizic sustragerea de curent", explică Doina Vornicu, director Operaţiuni CEZ.

Una din localităţile cu cele mai mari probleme ar fi Strehaia, din Mehedinţi, mai spune oficialul citat. „Este foarte greu să avem o evidenţă a consumului şi a clienţilor de aici", arată Vornicu.

Pierderile din distribuţie şi furnizare sunt recunoscute parţial în tarif de ANRE, însă două treimi din acestea rămân exclusiv în sarcina CEZ.

Mai multe articole despre:
curent electric energie electrică cez romania