MENIU

Care este durata ideală a unei vacanţe. Cu siguranţă îţi vei schimba planurile după ce vei citi asta

Care este durata ideală a unei vacanţe. Cu siguranţă îţi vei schimba planurile după ce vei citi asta

Vacanțele ne ajută să ne relaxăm, să ieșim din ritmul cotidian și, de multe ori, să ne regăsim motivația și inspirația. Oamenii de știință au făcut o serie de studii pentru a afla care este durata ideală a unei vacanțe.

Lipsa unei vacanțe are un efect negativ atât asupra randamentului tău, cât și asupra sănătății. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Psihosomatică de peste Ocean, făcut pe o perioada de 9 ani, a scos la iveală faptul că persoanele care nu își iau nicio vacanță pe an au risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit doc.ro.

Greșeala pe care mulți turiști o fac chiar înainte să plece în vacanță

Mulți dintre noi avem tendința de a ne lua mai multe vacanțe scurte, atât din motive financiare, cât și din cauza lipsei de timp. Specialiștii finlandezi ne pun, însă, pe gânduri – în urmă unui studiu făcute de aceștia, s a ajuns la concluzia că vacanțele scurte nu sunt ideale. În cadrul acestui studiu s-a observat că starea de bine s-a instalat pe măsură ce zilele de vacanță treceau. Concret, abia după a 8-a zi de vacanță oamenii au reușit să se deconecteze complet de ceea ce făceau la serviciu, bucurându-se din plin de vacanță.

O recepţioneră de hotel face dezvăluiri şocante! Ce fac angajatele fără ca turiştii să ştie

Frecvența vacanțelor este, însă, la fel de importantă ca durata acestora. Este de preferat să se împartă zilele de concediu astfel încât angajatul să poată pleca în 2-3 vacanțe pe an. Planificarea unei vacanțe și așteptarea acesteia ne face mai fericiți, potrivit specialiștilor în domeniu. 

 

Adevărul şocant despre mâncarea din hotelurile "All Inclusive". Un bucătar a decis să rupă tăcerea!