MENIU

Care este cel mai toxic tip de pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur

Care este cel mai toxic tip de pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur

Care este cel mai toxic tip de pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur. În ciuda popularității sale datorate prețului accesibil și lipsei de oase, peștele Pangasius, cunoscut și drept Basa, ar purta, potrivit mai multor cercetări, o serie de riscuri pentru sănătate.

Care este cel mai toxic tip de pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur.

Pescuit într-unul dintre cele mai poluate râuri din lume, respectiv Mekong, acest tip de pește conține niveluri crescute de mercur. În plus, mai multe specii de pește prezintă riscul contaminării cu bifenili policlorurați, arată un studiu din 2009. Bifenilii policlorurați sunt un grup de compuși artificiali utilizați în trecut ca fluide de răcire în aparatele electrice. Aceștia au fost interziși la sfârșitul anilor ’70 din cauza efectelor negative asupra mediului și sănătății.

În țările care îl importă, peștele Pangasius este adesea folosit ca alternativă mai ieftină la cod sau eglefin datorită gustului și texturii sale similare. Deși studii din 2014 și 2015 arată că reziduurile de metale grele din acest tip de pește respectă limitele de siguranță alimentară, s-a sugerat că modul în care este cultivat și mediul în care trăiește îl transformă într-un aliment cu risc crescut pentru sănătate.


Citeşte întreaga ştire: Care este cel mai toxic tip de pește vândut în România. Conține niveluri crescute de mercur

Mai multe articole despre:
peste mercuri