MENIU

Care este cel mai sigur oraș din România? E preferat de turiștii cu bani. Ce municipiu se află la polul opus

Care este cel mai sigur oraș din România? Foto/Profimedia

Cel mai sigur oraș din România, conform ultimelor sondaje, este Brașovul, în timp ce la polul opus se află municipiul Călărași.

Cel mai sigur oraș din România este Brașovul, arată o analiză Storia. Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, Brașov, Oradea și Cluj-Napoca sunt orașele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță.

În top 10 al celor mai sigure cartiere din țară noastră, nu mai puțin de 7 sunt din orașul Cluj-Napoca. Indexul T.R.A.I. este instrumentul care strânge atât date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia, cât și date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platforma. Principiul după care se întocmește acest clasament este următorul: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât orașul sau cartierul respectiv este perceput a fi mai sigur.

Cluj Napoca - cele mai multe cartiere sigure

Cu un scor de 83 de puncte, Brașov se află pe primul loc în topul orașelor considerate cele mai sigure din România. Pe locul secund se regăsește Oradea (81,8), iar pe ultima poziție a podiumului se află Cluj-Napoca (81,5). Orașul Sibiu, cu un scor de 80,7, se află pe locul patru.

Totodată, în topul celor 10 orașe în care românii se simt cel mai în siguranță se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Albă Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

La capătul opus al scalei se află orașe precum Giurgiu (13,09), Zalău (14,23) și Călărași (19,44).

Cele mai sigure cartiere din țară

Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca. Astfel, cartierul Andrei Mureșanu (scor 92,9) este considerat a fi cel mai sigur din țară. Acesta este urmat de cartierul Orizont din Buzău (91,7) și de cartierele Grigorescu (91,3) și Europa (91,3) din Cluj-Napoca.

Alte cartiere din țară care sunt percepute a fi foarte sigure sunt Gruia (90,7) și Colonia Borhanci (90,4) din Cluj-Napoca, urmate de cartierul Scriitorilor – Brașov (90,4), Zorilor (90,3) și Bună-Ziua (90,3) din Cluj-Napoca și Valea Cetății (90,2) din Brașov.

Gara de Nord – București (scor 52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) și Hotvon din Baia Mare (54,2) sunt primele cartiere care au obținut scoruri mai scăzute în ceea ce privește percepția siguranței. Bulevardul București din Ploiești (55,9), CET – Constanța (56,1), Transilvaniei – Buzău (56,7), Mihai Bravu din Ploiești (57,3), cartierul Palas din Constanța (57,4) și Ferentari – București (58,1) sunt alte cartiere cu scoruri mai mici.