MENIU

Care au fost fenomenele anului 2018 pe Instagram

Videoclipurile ASMR, destinate relaxării, jocul video Fortnite şi o trupă de K-Pop, BTS, se numără printre fenomenele anului 2018 pe reţeaua de socializare Instagram, informează AFP.

Potrivit datelor publicate joi de această filială a companiei Facebook, printre tendinţele apărute în acest an "se disting în special videoclipurile ASMR, cum ar fi cele în care este tăiat un săpun sau în care se manevrează zgomotos o pastă vâscoasă".
         
Clipurile ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response, n.r.) au drept scop inducerea unei stări de relaxare sau de adormire cu ajutorul unor stimuli vizuali şi/sau sonori.
             
Printre alte fenomene, jocul Fortnite "a cunoscut, de asemenea, o creştere explozivă" - utilizarea hashtag-ului #fortnite înregistrând "cel mai rapid progres din lume pe Instagram".
                
În ceea ce priveşte sfera culturală, potrivit datelor Instagram, BTS, o trupă de băieţi din Coreea de Sud, cu milioane de admiratori din întreaga lume, dispune de cea mai mare comunitate de fani în rândul utilizatorilor acestei reţele de socializare.