MENIU

Cardul de sănătate, blocat din nou

<p>S-ar putea renunța la cardul de sănătate, susţin surse din Ministerul Sănătăţii</p>

Sistemul informaţional al cardului de sănătate s-a blocat, în această dimineaţă, din nou, în prima zi în care au intrat în vigoare noile contracte - cadrul ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu furnizorii de servicii medicale.

Medicii afirmă sistemul din jurul orei 09.00 sistemul informatic nu a putut fi folosit. 

Din primele informaţii reiese că de vină ar fi o pană de curent şi că va dura aproximativ 2-3 ore până când sistemul va fi din nou funcţional.

"Astăzi, 01.08.2016, începând cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului.

Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline.

Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare", a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Cardul de sănătate a fost blocat şi pe data de 18 iulie, timp de aproape trei ore.

Un sondaj online realizat recent de Colegiul Medicilor Bucureşti arăta că sistemul cardului de sănătate se blochează de 1-3 ori pe săptămână, iar defecţiunea durează două ore, consecinţele majore fiind scăderea numărului de pacienţi consultaţi şi validarea parţială a serviciilor.

Mai multe articole despre:
medici CNAS cardul de sănătate