MENIU

Caracatița lui Coldea, destructurată. Cum au pus generalii bazele MAFIEI GUNOAIELOR

Caracatița lui Coldea, destructurată. Cum au pus generalii bazele MAFIEI GUNOAIELOR

În presă au apărut dezvăluiri bombă despre Andrei Dracea. Șeful din umbră al Romprest ar avea legături cu serviciile secrete ce au coordonat statul paralel, cu implicatii financiare de milioane de euro. Dracea a făcut cele mai importante afaceri în perioada pandemiei, unde companiile sale din sănătate ar fi obținut unele dintre cele mai bănoase contracte. Unul dintre oamenii săi de încredere, Dan Tocaci este anchetat în dosarul generalilor Coldea și Dumbravă, după ce i-au promis o sentință mai blândă în dosarul deschis de procurorii europeni. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la Andrei Dracea, dar fără succes până la acest moment. 

Caracatița lui Florian Coldea a pus bazele mafiei gunoaielor din Capitală, dar și a celei care a primit zeci de contracte de milioane de euro pentru echipamente medicale în timpul pandemiei. În vârful acesteia se află milionarul născut la Moscova- Andrei Mihai Dracea, care a preluat mai multe afaceri în stilul oligarhilor patronați de Kremlin.

Andrei Dracea a ajuns la conducerea Romprest, după ce Florian Walter a fost executat de statul paralel condus de generalul negru- Florian Coldea. Walter s-a stins din viață imediat după ce Direcția Națională Anticorupție a deschis o anchetă, după ce omul lui Dracea, Bogdan Adimi a făcut un denunț. Adimi era acționar minoritar la Romprest în momentul în care a mers în fața procurorilor, dar și administrator la mai multe firme patronate de Andrei Dracea.

Bogdan Adimi s-a lăudat în mai multe cercuri selecte că este nepotul Laurei Codruţa Kovesi, că e prieten cu Florian Coldea și are relații la cel mai înalt nivel în Direcția Națională Anticorupție. Actualul director executiv al Romprest a fost șoferul lui Florian Walter și a stat în anturajul acestuia până când l-a denunțat la DNA. Legăturile și sforile trase pentru Andrei Dracea ar fi fost făcute sub îndrumarea oamenilor cheie din Serviciul Român de Informații.

Nicolae Sergiu Ciobanu, finul și fostul prim-consilier al lui George Maior director SRI și Victor Matei, profesor la Academia Națională de Informații, dar și Florian Coldea l-au sprijinit din umbră pe Dracea să-și ridice imperiul din gunoaie și afaceri cu spitalele din România. Milionarul cu origini rusești, Andrei Dracea a făcut afaceri cu profesorul de la Academia Națională de Informații -Victor Matei în domeniul sănătății, după ce legătura dintre cei doi a fost stabilită de generalul Sergiu Ciobanu. Numele lui Ciobanu apare într-un dosar deschis de procurorii DNA în 2017, despre mai multe licitații aranjate de la Casa Națională de Sănătate. Un denunțător a transmis anchetatorilor că omul din servicii se lăuda cum decide totul în sănătate și cum contractele sunt atribuite după cum decide el și apropiații săi.

Andrei Dracea și Victor Matei au fost acționari în firma Vavian Tranding, unde au câștigat contracte de milioane de euro cu spitalele județene din Neamț, Ilfov, dar și alte unități medicale. După o perioadă, Dracea a scăpat de cei doi din firmă și a preluat conducerea totală.

Omul lui Andrei Dracea din consiliul de administrație al Romprest, Dan Tocaci a fost înregistrat în timp ce spunea omului de afaceri Cătălin Hideg cum se acționează cu sprijinul lui Dumitru Dumbravă și Florian Coldea.

Avocatul interlopilor din Romprest, Iancu Toader, din nou agresiv cu echipa Realitatea Plus - VIDEO

Tocaci îi explica lui Cătălin Hideg cum Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au încercat să-l ajute pentru a primi o sentință favorabilă într-un dosar de corupție. Cel care reprezintă interesele lui Dracea la Romprest spune că a reușit să aibă o întâlnire cu cei doi generali în rezervă, după ce șefii săi au intervenit. Mai mult, Tocaci explică cum avocatul Doru Trăilă a preluat cazul și cu ajutorul oamenilor din servicii ar fi reușit să convingă completul de la curtea de Apel București pentru o sentință favorabilă.

În acest moment, firma lui Dracea are 9 angajați și 130 de contracte încheiate doar în 2024 cu spitalele din România. Cele mai mari contracte au fost atribuite între 2018 și 2022, doar zece contracte i-au adus lui Dracea în conturi peste 15 milioane de euro. 

Bogdan Adimi, directorul Romprest, a ajuns în fața polițiștilor. Mafia gunoaielor, chemată să dea explicații despre Statul Paralel - VIDEO

 

Mai multe articole despre:
mafia gunoaielor coldea