MENIU

CARACATIȚA de pe Otopeni, TRAFIC de influență la nivel înalt - Încep licitațiile-bombă de la duty-free - Stenograme incendiare ce duc la Grindeanu

CARACATIȚA de pe Otopeni, TRAFIC de influență la nivel înalt - Încep licitațiile-bombă de la duty-free - Stenograme incendiare ce duc la Grindeanu

Afaceri de milioane de euro la Aeroportul Otopeni. Încep licitațiile BOMBĂ la duty-free-urile de la Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea lui Sorin Grindeanu.

Compania Națională Aeroporturi București anunță suspendarea serviciilor comerciale din Aeroportul Henri Coandă. În săptămâna 1-8 iulie sunt închise toate serviciile comerciale de tip duty-free și spațiile conexe. Singurele care rămân deschise sunt restaurantele.

Decizia a fost luată ca urmare a încetării contractului. CNAB anunță că la licitație au fost invitate 184 de firme de profil, dintre care doar 12 au depus oferte. Contractele de închiriere vor fi semnate pentru o perioadă limitată de doar 6 luni.

Compania Națională Aeroporturi București, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor condus de Sorin Grindeanu, anunță că veniturile din chirii vor fi duble și se vor ridica la peste 12,3 milioane de euro. Veniturile sunt cu 103% mai mari decât cele obținute în același interval de 6 luni a anului trecut, mai exact: 118% la profilul retail și 85% la profilul de restaurante.

Perioada de 6 luni a contractelor reînnoite va asigura necesarul te timp pentru derularea eficientă a licitațiilor pentru închirierea pe termen lung, mai exact, de 10 ani, pentru 21 de locații de magazine și 25 de restaurante.

Așadar, Compania din subordinea Ministerului condus de Sorin Grindeanu, urmează să își dubleze veniturile pentru următorii 10 ani. Licitațiile vor constitui un proces competitiv și vor începe în luna august, iar CNAB va anunța firmele câștigătoare ale contractelor pe termen lung la sfârșitul lunii noiembrie.

Scandalul duty free-urilor de pe Aeroportul Otopeni. O nouă licitație cu dedicație dată băieților deștepți - DOCUMENT bombă

Afacerile suspecte de la Aeroportul Otopeni și Tarom au devenit o țintă pentru un grup restrâns de oameni de câțiva ani. Nașii, tații și susținătorii politici și-au dat mâna cu scopul de a acoperi cel mai mare jaf din instituțiile statului. Principalii sunt fostul director general al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Dorobanțu și Bogdan Mândrescu, omul cheie de la Ministerul Transporturilor condus de Grindeanu.

Realitatea PLUS a dezvăluit că afacerile de pe Aeroportul Otopeni sunt împărțite între doi giganți: Dnata Catering SRL la restaurante și Millenium Pro Design.

Toate restaurantele și furnizorii de mâncare și băuturi sunt operate de Dnata Catering, deținută de una dintre cele mai mari companii aeriene din lume: Emirates, din Dubai.

Dezvăluiri explozive despre JAFUL orchestrat la aeroportul Otopeni - Cum face bani „La Famiglia” din umilirea românilor

Celălalt gigant este cel de la Duty Free. CNAB încheiase ultimul contract cu o asociere dintre compania românească Millenium Pro Design și un alt gigant mondial Heinemman din Germania.

EFECT

Stenogramele din dosarul spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni au fost prezentate în exclusivitate la Realitatea PLUS, iar dosarul DNA devoalează o încrengătură politică incredibilă. Traficul de influență ar fi fost organizat pentru ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, reiese din stenograme.

CARACATIȚA de pe Otopeni. Mafioții cu milioane de euro, trafic la nivel înalt - Combinațiile ce duc direct la Grindeanu - Stenograme incendiare

 

STENOGRAME-BOMBĂ CU MAFIOȚII DIN AEROPORT

Cătălin Lăscuț, așa-zisul „rege” al Duty Free-urilor, îi spune lui Felix Rache, vicepreședintele CJ Buzău, că a fost la Ministerul Transporturilor și a discutat cu șeful de cabinet al ministrului, iar acesta i-a comunicat că va avea o discuție cu ministrul Sorin Grindeanu, pentru prelungirea contractului.


RACHE AURELIAN-FELIX: Da\" noi acuma mărim, contractu\" îl mărim și lu\" Dnata!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Da! Păi da. Acuma sunt...adică, dacă...dacă contractu` Dnata, asta m-a rugat Sade, să ne vedem mâine, să... N-are informații și-atuncea toată baza lui e-n mine!

RACHE AURELIAN-FELIX: Îhî!

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Io pot să-i zic „Mă omule... 

RACHE AURELIAN-FELIX: Da\" cât... (neinteligibil)...

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: “...din sută la sută ce ai tu, 40 la sută sunt ale mele!

RACHE AURELIAN-FELIX: ...(neinteligibil)... Corect! 

Stenogramele din dosarul spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni devoalează o încrengătură politică incredibilă, iar traficul de influență se organiza pentru ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În ultimul an înainte de pandemie, Aeroportul Henri Coandă București a înregistrat un trafic de aproape 15 milioane de pasageri. Din 2024, specialiștii de la CNAB estimează că acest număr va fi depășit, iar consumul va crește enorm în rândul firmelor alese special care vor urma să ofere servicii pasagerilor de pe Aeroportul Otopeni.