MENIU

CAPTURĂ uriașă de țigări în Vama Călărași: 1,4 milioane confiscate după schema din Turcia - FOTO

CAPTURĂ uriașă de țigări în Vama Călărași: 1,4 milioane de bucăți confiscate! Cum funcționa schema din Turcia - FOTO

Captură impresionantă în vama Călărași. Zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite într-un tir care venea din Turcia. Autoritatea Vamală Română anunță că pedeapsa pentru contrabandă s-a modificat și la cantități mari este între 2 și 7 ani după gratii.

Aproape 1,5 milioane de țigarete de contrabandă au fost confiscate marți de inspectorii vamali.

În data de 21.06.2022, ca urmare a unei acțiuni comune de control a Serviciului Coordonare Echipe Mobile și Control Operativ din cadrul Direcției Generale de Coordonare Control Vamal - Autoritatea Vamală Română și a Poliției de frontieră Călărași. Este vorba despre 1.400.000 țigarete marca "Marble".

„Prejudiciul este de 252 de mii de euro. Ca urmare a unei acțiuni comune au fost reținute în vederea confiscării circa 770 de mii de pachete de țigarete. Aș vrea să menționez că vineri, 17 iunie, a fost publicată OUG prin care a referitori la contrabanda cu țigări. Pedeapsa este de la 2 la 7 ani pentru cantitati mai mari de 10 mii de bucăți. Astăzi am confiscat peste un milion de pachete de țigarete, a precizat, la Realitatea PLUS, Gheorghe Vâscea, director general adjunct Autoritatea Vamală Română.

Țigaretele erau transportate cu un automarfar încărcat cu produse metalurgice, înmatriculat în România, țara de expediție Turcia cu destinație România.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, a anunțat Autoritatea Vamală Română.