MENIU

Capcanele turiștilor români în drumul lor spre Grecia - „Mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă”

Capcanele turiștilor români în drumul lor spre Grecia

Odată cu începerea sezonului estival, românii își pun la punct ultimele planuri pentru vacanță, iar Grecia se numără pe listele multora dintre ei. Cu toate acestea, nu toți cunosc faptul că încă de la ieșirea din țară au de plătit o serie de taxe. Așa se ajunge ca, de cele mai multe ori, la estimările inițiale ce vizează cheltuielile cu combustibilul să se adauge și alte sume la capitolul cheltuieli. 

În fiecare an, un număr semnificativ de români aleg să-și petreacă vacanța de vară în Grecia, optând să călătorească cu mașina proprie către această țară însorită. Drumul spre destinație implică diverse cheltuieli, însă nu toți șoferii sunt conștienți de toate taxele pe care trebuie să le plătească, ceea ce îi expune riscului de a primi amenzi costisitoare în timpul călătoriei.

Subiectul a fost abordat de un internaut pe un grup de Facebook destinat turiștilor români.

„Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a scris acesta.

Românii pățiti au lăsat diverse comentarii și sfaturi:

„Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a scris cineva. „Ai uitat de taxa de pod la Giurgiu”, a completat un alt internaut.

Pericolul ascuns din panourile solare montate pe balcon. Cum pot să îți „prăjească” instalația - avertismentul electricenilor germani

„Mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă”

Un răspuns mai detaliat – venit de la un alt internaut – a oferit și explicații referitoare la motivul pentru care e foarte important ca aceia care hotărăsc să facă un drum atât de lung cu mașina ar fi bine să aibă – din timp – toate informațiile. Nu de alta, dar să nu se trezească acasă cu o amendă, dacă sunt prinși pe picior greșit.

„Tratezi aiurea problema! Sunt situații când dacă nu te interesezi din timp poți fi amendat că nu știi că este de plătit o taxă. Aici nu este vorba despre sumă ci despre taxele pe care nu le cunoști. De exemplu vinieta din Bulgaria dacă nu știi de ea mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă. Podul Reginei din Londra are taxa de care dacă nu te interesezi nu știi de ea și apoi iar ai surprize. Exemple pot fi cu zecile, așa că nu e nimic rău să se intereseze”, a punctat acesta, conform sursei citate.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”, a scris un internaut.

„Singura taxă ascunsă este…”

„Taxa de pod 15 lei, vinieta Bulgaria 13 leva o săptămână (puteți plăti cu cardul în lei) și taxa de autostrada pentru Thassos aveți un singur punct de taxare, sub 2 euro”, a scris alt internaut.

„Singura taxă ascunsă este vinieta din Bulgaria. În rest vei plăti la ghișeu și nu ai cum să treci fără să plătești”, a adăugat cineva.

Putin a început să poarte vestă antiglonț. Detaliile care l-au dat de gol, observate de un expert britanic

Mai multe articole despre:
turisti grecia taxe taxa pod soferi