MENIU

Căpșunile albastre: mit sau realitate? Ai mânca asa ceva?

<p>Căpșunile albastre: mit sau realitate? Ai m&acirc;nca asa ceva?</p>

Căpşuna albastră a fost creată de către cercetători în laborator şi are parte de toate calităţile căpşunei clasice, de la gust şi aromă sau textură.

Iniţial, oamenii de ştiinţă au intenţionat să îmbunătăţească capacitatea căpşunilor de a rezistă la temperaturi scăzute, inclusiv la îngheţ. Aceştia au luat decizia să includă în structura genetică a căpşunilor clasice o genă care aparţine unei specii de peşte care trăieşte în Arctică.

Acest peşte nu îngheaţă indiferent de temperatura mediului, potrivit BBC. În urmă testelor de laborator, s-a observat că această combinaţie a determinat apariţia acestei culori şi aşa a rezultat un fruct albastru, care poate rezistă la temperaturi foarte scăzute.

Acest fruct poate să fie congelat fără a-şi modifică gustul şi textura. Specialiştii mai spun că acest nou tip de căpşuni nu reprezintă un organism modificat genetic, ci rezultatul biotehnologiei.

Experţii au adăugat o nouă genă, care aparţine unui organism viu, şi care conferă noi proprietăţi fructelor, fără să le schimbe în vreun fel structura iniţială a acestora.

Oamenii de ştiinţă care au luat parte la teste mai spun că şi alt fruct, papaya, reprezintă rezultatul unei astfel de transmutaţii genetice.

 

 

Mai multe articole despre:
căpşuni capsuni albastră