MENIU

Cannabis printre dovleci și porumb. Mascații au adunat recolta – FOTO

Mascații au capturat mai multe droguri la Iași. Pentru ca ferma extrem de profitabilă să nu bată la ochi, traficanții mascau plantele de cannabis printre dovleci și porumb.

„La data de 20 octombrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Teritorială Iași, au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc", potrivit BZI.

"Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu primăvara anului 2024, o persoană, în vârstă de 22 de ani, ar fi înființat, în scopul comercializării, două culturi de canabis. În ultima lună, plantele ar fi fost recoltate gradual, în funcție de nivelul de dezvoltare.

Astfel, persoana cercetată ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis, către consumatori din județul Iași, inclusiv minori, iar, în urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate 35 plante de canabis (verzi), recoltate și ascunse într-o cultură de porumb, 11 plante de canabis (cu inflorescențe), în greutate de aproximativ 7 kilograme, 3 plante cu frunze și muguri parțial uscate, grindere, o sumă de bani în euro, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, în același context, au fost găsite și ridicate 10 comprimate ecstasy (drog de mare risc), destinate comercializării.

Potrivit investigațiilor efectuate, cultura de canabis ar fi fost îngrijită cu sprijinul unei alte persoane, în vârstă de 22 de ani, cercetată în aceeași cauză penală. Și în cazul acesteia au fost descoperite diferite cantități de canabis, cu ocazia percheziției domiciliare.

Probele administrate au mai relevat faptul că, în perioada aprilie – octombrie 2024, un minor, în vârstă de 17 ani, ar fi procurat de la una dintre persoanele cercetate diferite cantități de canabis, în scopul comercializării.

La data de 20 octombrie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Teritorială Iași au dispus reținerea celor trei persoane cercetate în prezenta cauză.

Ieri, 21 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a celor două persoane în vârstă de 22 de ani și arestarea la domiciliu a minorului de 17 ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis autoritățile.

Mai multe articole despre:
cannabis cultura iasi dovleci