MENIU

Canicula și colesterolul. Cum vă dați seama că ceva este în neregulă?

Persoanele care au problemel cu valorile colesterolului trebuie să fie precaute

Canicula și temperaturile ridicate pot influența nivelurile de colesterol și pot deveni un factor de risc pentru sănătatea inimii. Mai multe studii arată că expunerea la căldura excesivă poate afecta circulația sanguină și poate crește nivelurile de colesterol LDL, iar persoanele cu niveluri ridicate de colesterol în sânge prezintă un risc crescut de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Simptomele unui nivel ridicat de colesterol pot deveni evidente odată cu apariția afecțiunilor cardiovasculare, scrie doctorulzilei.ro. Acestea includ:

  1. Angina pectorală: Durere sau disconfort în piept, cauzată de reducerea fluxului de sânge către inimă din cauza acumulării de plăci de colesterol pe pereții arterelor.
  2. Infarct miocardic (atac de cord): Blocarea fluxului de sânge către o parte a mușchiului inimii din cauza unei plăci de colesterol care se rupe și provoacă formarea unui cheag de sânge.
  3. Accident vascular cerebral (AVC): Blocarea sau ruptura unui vas de sânge din creier, cauzată de colesterolul crescut, poate duce la un accident vascular cerebral.
  4. Boală arterială periferică: Colesterolul ridicat poate bloca fluxul de sânge către membrele inferioare, provocând dureri la nivelul picioarelor și dificultăți de mișcare.
  5. Xantelasmă: Depozite de colesterol sub forma unor leziuni galbene pe sau în jurul pleoapelor.
  6. Xantomi: Depozite de colesterol sub forma unor leziuni galbene sau portocalii pe tendoane sau articulații.
Mai multe articole despre:
canicula colesterol caldura hidratare medic