MENIU

Când vrea PSD să organizeze referendumul pentru familie. "Discutăm și despre un parteneriat civil"

Organizarea referendumului pentru familie este una dintre temele ce vor fi abordate luni în cadrul Biroului Permanent Naţional la PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

După BPN, Dragnea a anunțat că încep discuțiile pentru legiferarea unui tip de parteneriat civil pentru cuplurile de același sex.

”Am discutat despre modificarea Legii Referendumului. Sperăm să se adopte modificările și să ajungă la Camera Deputaților, urmând să o adoptăm în procedură de urgență și să o dăm spre promulgare. După ce președintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, votul efectiv pentru revizuirea Constituției și stabilirea datei referendumului. Nu putem să nu analizăm și situația unei minorități, să discutăm despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil și vom începe discuții cu ONG-urile”, a declarat liderul PSD.

Vicepremierul Paul Stănescu spune că este posibilă organizarea unui referendum în luna mai."Cred că da, conform graficului cred că da, va fi referendum pentru familie", a precizat Stănescu. Întrebat dacă scrutinul ar putea avea loc în primăvara acestui an, respectiv în luna mai, Stănescu a spus că, "din toate calculele, aşa ar trebui să fie".

Mai multe articole despre:
referendum familie