MENIU

Când vom avea CĂLDURĂ în calorifere. Anunţul RADET aşteptat de toată lumea

RADET a anunţat că sistemul de termoficare este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii.

RADET București anunță că, în cursul zilei de sâmbătă, vor începe probele la cald pe timpul nopții, în intervalul orar 22,00 - 7,00, a informat Primăria Capitalei.

RADET a anunţat că sistemul de termoficare este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii, imediat ce se vor îndeplini condiţiile prevederilor legale ale articolului 117 din H.G. 425/1994, cu modificările şi completările ulterioare:„începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici". Până la această dată, aceste condiţii nu au fost îndeplinite.

"Procedura de efectuare a probelor la cald a instalațiilor se desfășoară în toate sectoarele municipiului București. Asociațiile de locatari sunt rugate să anunțe cetățenii de începutul probelor la cald", a precizat sursa citată.

În urmă cu o zi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la modificarea legislației care prevede începerea perioadei de încălzire după trei nopți consecutive cu temperaturi medii de cel mult zece grade Celsius.

La cererea expresă a instituţiilor cu caracter social şi educativ, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii a început furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Pe măsură ce temperaturile exterioare vor continua să scadă şi se vor întruni condiţiile prevăzute de articolul sus-menţionat se va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire şi către consumatorii casnici.

Spre exemplificare, datele de începere a furnizării căldurii în capitală în ultimii cinci ani anteriori au fost
următoarele: 06.10.2010, 12.10.2011, 24.10.2012, 03.10.2013, 26.10.2014 şi 13.10.2015.

Mai multe articole despre:
căldură RADET