MENIU

Românii îl plâng pe Benone Sinulescu - Când va fi înmormântat îndrăgitul artist și unde va avea loc priveghiul

Benone Sinulescu

Celebrul interpret de muzică populară Benone Sinulescu va fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea din Capitală. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la o casă mortuară pentru priveghi. Informațiile au fost oferite de soția marelui interpret.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, potrivit impact.ro, Elena, soția lui Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a cântat cu nume de legendă ale scenei folclorice româneşti, precum Maria Tănase, Ioana Radu sau Ion Luican. A fost solistul celor mai importante ansambluri folclorice din ţară, printre care şi Ansamblul Ciocârlia, despre care spune că „este cel mai mare ansamblu de pe planetă“. Împreună cu acesta a susţinut turnee la Moscova, la Kiev, precum şi la muntele Găina, în faţa a peste 150.000 de persoane.

De ce a murit Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a decedat, joi, la vârsta de 84 de ani. Trupul artistului a cedat la spital, în urma unei pneumonii. Mai mult, artistul a avut și alte probleme de sănătate care l-au făcut să piardă lupta cu boala.

Pe data de 8 iulie, Benone Sinulescu a leșinat în casa de la țară, fiind internat la Spitalul Județean Arad. Ulterior, soția lui a mărturisit că și-a revenit și că, încet-încet, se recuperează.

Acum aproximativ două luni, Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în casă. A fost transferat de urgență la spital și încă de atunci cadrele medicale erau rezervate cu privire la starea de sănătate a artistului.