MENIU

Când trebuie tăiate mușcatele și de ce. La ce temperaturi trebuie ținute pe perioada iernii. Sfaturi utile de îngrijire a acestor flori

Când trebuie tăiate mușcatele și de ce. Sfaturi de îngrijire. De ce trebuie tăiate și cum se procedează. Iată tot ce trebuie să știi dacă iubești aceste flori.

Cum se îngrijesc mușcatele în sezonul rece

Tăierea muscatelor este necesara toamna sau atunci cand sezonul rece a sosit. Aceasta taiere este benefica pentru muscate, mai ales daca pe perioada iernii le muti intr-un loc racoros si reduci cantitatea de apa pe care le-o administrezi.

Plantele trebuie taiate atunci cand temperatura de pe timpul noptii scade sub valoarea de 8 grade Celsius. Nu trebuie sa astepti primul inghet, asa ca taie plantele din timp.

5 moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare apărute toamna

Ca si regula de baza, va trebui sa tai muscatele pana ce ramurile vor avea o lungime de 10-12 centimetri. Daca lastarii sunt batrani, atunci acestia se pot taia de la baza pentru a se regenera atunci cand vine sezonul cald.

Ideal este ca tulpina care a ramas sa aiba 3-4 noduri, adica acele puncte de prindere al frunzelor de tulpina. Astfel, cand vine primavara, tulpinile se vor dezvolta mult mai rapid.

Dupa taiere, ghivecele se pot pune langa un pervaz, insa mare atentia ca temperatura sa fie cuprinsa intre 5 si 12 grade Celsius. Nu trebuie sa fie foarte cald, deoarece muscatele sunt in perioada de repaus vegetativ.

Cum să prepari cel mai natural îngrășământ pentru grădina ta. Compostul din frunze uscate

Sursa: Cumsa.ro

Mai multe articole despre:
muscate flori gradina sfaturi