MENIU

CÂND și cu CE vaccin vor fi imunizați copiii împotriva COVID-19 în România - Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Când și cu ce vor fi imunizați copiii împotriva COVID-19 în România - Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a dat primele detalii despre vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Șeful Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare a explicat, luni seară, cu ce vaccin și cum vor fi imunizați copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

 

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că „primul pas este să se obțină autorizarea pentru administrarea vaccinului la grupa de vârstă 12-15 ani.

Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca în perioada următoare să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului. În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de circa două luni”.

Vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi începută deja în acest an, a anunțat Gheorghiță.

„Estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu vaccinul de la compania Pfizer", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Momentul ar fi chiar în toamnă și în cazul vaccinării copiilor nu va mai fi nevoie de o prioritizare a grupurilor care să fie imunizate.

„Teoretic, din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient încât să nu se mai impună neapărat o prioritizare, dar este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare. (...)

Cred că până la acel moment vom reuși să vaccinăm marea parte a persoanelor adulte, care doresc să se vaccineze, așa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri și doze în centrele de vaccinare, cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare și să existe un acces mult mai ușor la procesul de vaccinare", a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit ultimelor informații ale Ministerului Sănătății, în ultimele zile, erau internați în spitale peste 160 de copii bolnavi de COVID-19, dintre care 16 erau în stare gravă, la Terapie Intensivă. 

Urmărește evoluția LIVE a epidemiei de COVID-19 din România AICI - Ultimele DATE actualizate pe Realitatea.net coronavirus - https://www.realitatea.net/coronavirus