MENIU

Când se va termina cu aglomerația de la metrou. Anunțul directorului Metrorex

Foto arhivă

Nervii bucureștenilor care circulă cu metroul sunt întinși la maximum, după o lungă perioadă în care circulația trenurilor a fost dată peste cap. Directorul Metrorex se arată optimist și ssuține că haosul din subteran va lua sfârșit „cât de curând”. 

Mariana Miclăuș  dă însă asigurări că situația va reveni în scurt timp la normal: „Acum, trenurile vin rar din cauza datoriilor acumulate către furnizorul de mentenanță, societatea Alstom Transport, care a redus numărul reviziilor. Ne cerem scuze pe această cale pentru situația creată și am speranța că problemele vor fi rezolvate cât de curând. Suntem încrezători că vom primi acești bani la rectificarea bugetară de la începutul lunii viitoare”, scrie clubferoviar.ro 

„Am încercat rezolvarea situației și pe cale amiabilă cu cei de la Alstom Transport, cărora le-am cerut ridicarea acestei măsuri de limitare a reviziilor. Ei solicită însă plata integrală a sumelor restante. Am făcut demersuri pentru ca la rectificarea bugetară să primim fondurile necesare pentru a achita integral contravaloarea serviciilor de mentenanță”, a spus Mariana Miclăuș.

Rămâne de văzut însă dacă aceste demersuri vor avea și efectul scontat, pentru că, cu nici 24 de ore înainte, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu era foarte sigur de acest lucru și s-a arătat revoltat de faptul că timișorenii (printre care se numără și el) trebuie să plătească, prin bugetul național, subvenția unei societăți de transport din Capitală.

Conform graficului de circulație aprobat la începutul anului în curs (și acesta redus față de anul trecut, acum ar fi trebuit să fie în circulație 57 de trenuri pe toate cele cinci magistrale operaționale.

Din această cauză, intervalul de succedare a trenurilor de metrou (timpul de așteptare în stație între două garnituri) este de 10-14 minute pe magistralele 1 și 3 (Dristor 2-Republica, respectiv Preciziei-Anghel Saligny), de șase minute pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) și de nouă minute pe magistralele 4 și 5 (Gara de Nord 2-Străulești, respectiv Eroilor 2 până la Romancierilor).