MENIU

Cand devin unghiile fragile. Afectiuni care se ascund in spatele acestui simptom

Semne de pe unghii care indică anumite afecțiuni. Cum poți recunoaște bolile de care suferi, analizându-ți unghiile.

Semne de pe unghii care indică anumite afecțiuni

Când unghiile prezintă anumite modificări ale aspectului sau culorii, acest lucru poate indica simptome care pot arăta anumite probleme de sănătate. Iată ce spun specialiștii.

Unghii  exfoliate și îngălbenite

Fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor, dar dacă acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică. De asemenea, unghiile îngălbenite pot arătă că suferiți de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei.

Unghii exfoliate, uscate, crăpate sau fragile

Unghiile uscate, crăpate sau fragile pot fi rezultatul faptului că țineți mâinile în apă în mod regulat. Fie că asta se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă. Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat. De asemenea, acestea indică deseori deficitul de vitamina A, B sau C.

Petele albe de pe unghii

Micile pete albe de pe unghiile tale pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare. În cele din urmă, ele vor dispărea singure. Dacă aveți pete albe pe unghii,  care nu dispar mai mult timp, ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

Cum să scapi de unghiile exfoliate. Sfaturi pentru a avea mâini atrăgătoare

Striuri orizontale

Striurile orizontale de pe unghii  pot fi un semn că suferiți de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc. Acestea mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Curbarea unghiilor

Atunci când unghiile se curbează poate fi un semn al nivelului scăzut de oxigen în sânge. De asemenea,  este asociat cu afecțiuni pulmonare, boli de rinichi, boli cardiace și boli inflamatorii intestinale, scrie aceiași sursă davidewolfe.com.

Pentru a scăpa de această afecțiune neplăcută și pentru a avea unghii sănătoase și frumoase, foarte important este să identificați cauza afecțiunii. Dacă afecțiunea unghiei este produsă de factori interni, o puteți identifica prin apelarea la un medic specialist care vă poate recomanda analizele necesare pentru identificarea cauzei și, ulterior, tratamentul corespunzător.

Dacă afecțiunea unghiilor este provocată de factorii externi, atunci este bine ca să vă protejați unghiile atunci când spălați sau folosiți produse chimice, folosind mănuși pentru protecție. Vă veți proteja în felul acesta nu doar unghia, ci și pielea.

 

Sursa: Almanah Online

 

Mai multe articole despre:
unghii cosmetica sanatate unghii fragile