MENIU

Când au văzut, carabinierii au rămas mască: cum fură românii în Italia (VIDEO)

Imagini incredibile, care arată sângele rece și tupeul cu care o bandă de hoți acționează în Italia, au fost difuzate pe site-ul stiridiaspora.ro.  

Înregistarea de pe camera de supraveghere arată cum mai mult de 10 bărbați defilează, în șir indian, transportând zeci de metri de cablu special furat de la centralele solare.


Modul de operare era extrem de complex, spun anchetatorii. Hoții studiau mult timp obiectivul, aveau cunoștințe tehnice pentru a putea dezactiva alarmele și decuplau sute de metri de cablu în doar câteva minute. Pentru transport aveau nevoie de multe persoane și câteva dube.

În urma probelor strânse de carabinieri a reieșit că românii trimiteau cablurile electrice la centrele specializate de recoltare a deșeurilor, în timp ce panourile fotovoltaice erau trimise în România pentru a fi vândute.

De asemenea, la cererea procurorilor italieni, mai multe percheziții au avut loc în România, Germania și Elveția în urma cărora 12 persoane au fost reținute și urmează a fi extrădate în Italia.

În urma acestor atacuri, proprietarii parcurilor solare au reclamat pagube de câteva milioane de euro. 

 

Mai multe articole despre:
hoţi Italia