MENIU

Campanie uriașă de promovare a firmelor lui Umbrărescu. Baronul asfaltului, ținut în brațe și după tragedia de pe Autostrada Moldovei

Campanie uriașă de promovare a firmelor lui Umbrărescu

Campania de imagine pentru "Regele Asfaltului" din Moldova este făcută de ministrul Sorin Grindeanu și conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Dorinel Umbrărescu a fost prezentat în spațiul public ca salvator al României pentru că va reuși să construiască autostrăzile care vor lega cele trei regiuni istorice, Muntenia, Moldova și Transilvania. 

Autoritățile s-au grăbit să scoată firmele lui Dorinel Umbrărescu nevinovate în urma tragediei de la Călimănești. Prefectul județului Vrancea a declarat la câteva ore că accidentul de la magistrala de gaze s-a produs în urma unei erori umane, însă nu a anunțat și cine e vinovat.

Și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis într-un comunicat de presă la câteva ore de la explozie că lucrările de la autostrada Moldovei s-au realizat conform proiectului tehnic, realizat de o altă companie. Mai mult, reprezentanții companiei de drumuri spun că lucrările au respectat toate avizele de la Transgaz.

Dorinel Umbrărescu, "regele asfaltului", a cerut rezilierea contractelor cu CNAIR, din cauza scumpirii materialelor

Ode închinate constructorului din Bacău au fost ridicate și de conducerea Ministerului Transporturilor. Ministrul Grindeanu și șeful Companiei de Drumuri au făcut mai multe vizite în teren pe șantierele unde lucrează firmele lui Dorinel Umbrărescu și au anunțat că termenele de finalizare a lucrărilor vor fi devansate în majoritatea cazurilor.

Ministrul Transporturilor nu ratează nicio ocazie ca să îl laude pe regele asfaltului care are în lucru peste 400 de kilometri de autostradă. Grindeanu l-a lăudat inclusiv pentru faptul ca pune oamenii sa lucreze și noaptea, asa cum s-a petrecut și în tragedia cumplita de la Calimănești. 

Explozia de pe Autostrada Moldovei: Constructorul UMB nu avea voie să organizeze șantier mai aproape de 20 de metri de conducta de gaze

„Eu am ținut, și dl. premier a ținut, să aibă o discuție și cu cel mai important constructor român, înainte de ședința cu conducerea ministerului, cu UMB, cu dl. Umbrarescu. Nu că ar fi cel mai important constructor, în acest moment nu există companie în Europa care să aibă 450 km de autostradă sau drum expres în lucru, îl face cel mai important din Europa. M-aș fi bucurat să avem mai mulți constructori de acest tip.”, a declarat Sorin Grindeanu.

În ultimii doi ani de zile, companiile din Bacău au semnat contracte de aproape 5 miliarde de euro cu Compania de Drumuri și Poduri. Fiecare contract a fost prezentat în spațiul public ca o mare victorie în fața străinilor care vin să ia banii românilor. Constructorul din Bacău era prezentat ca cel care va reuși să spargă dealurile și munții care nu au fost străpunși în 33 de ani de la Revoluție.

Puterea celui mai mare constructor român s-a văzut și în criza prețurilor la materialele de construcții. Dorinel Umbrărescu a amenințat că oprește toate lucrările, dacă guvernul nu va ajusta contractele în funcție de costuri. În doar câteva zile, executivul a adoptat o ordonanță de urgență pentru a satisface cerințele acestuia.

Cele trei firme deținute de Dorinel Umbrărescu construiesc 9 loturi din Autostrada Moldovei, două loturi din autostrada Transilvania, autostrada Lugoj-Deva, dar și ultimul segment din drumul expres Craiova Pitești.

Anca Alexandrescu are dovezi ZDROBITOARE. Cum s-a pus șef de șantier directorul DRDP Iași. Cum face Umbrărescu jocurile în CNAIR și Grindeanu nu mișcă în front? DOCUMENT