MENIU

Campanie electorală violentă peste Prut, înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie - Igor Dodon, relaxat, la vânătoare VIDEO

Campanie electorală violentă peste Prut, înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie - Igor Dodon, la vânătoare

Campania electorală din Republica Moldova devine din ce în ce mai agresivă. Duminica aceasta, pe 11 iulie, sunt alegeri parlamentare peste Prut, iar incidentele violente apar în fiecare zi. Tinerii socialiști s-au luat la bătaie în plină stradă, iar unul dintre ei și-a amenințat rivalii cu un cuțit. Un alt scandal provocat de formațiunea AUR s-a încheiat cu lovirea lui Dorin Chirtoacă. Fostul primar al Chișinăului nu s-a lăsat mai prejos: l-a atacat și el pe Igor Dodon, în plină stradă. Fostul președinte al Moldovei nu pare, însă, deloc afectat de incident. Se relaxează la vânătoare de mistreți. Nu în pădure, însă, ci în țarc, la fel ca Nicolae Ceaușescu. 

Mai mulți tineri, care lipeau noaptea afișe electorale pentru două formațiuni socialiste rivale, s-au luat la bătaie pe un bulevard din Chișinău. 

Încăierarea a fost surprinsă de liderul AUR Basarabia, Vlad Bilețchi, care a sunat la poliție în momentul în care tinerii au început să se amenințe cu cuțitele. Bilețchi susține că tinerii lipeau afișe electorale în susținerea Partidului Socialiștilor (PSRM). După cum se vede în imaginile postate de membrul AUR pe pagina sa de Facebook, cei mai mulți par să fie minori.

Conflicte au fost și între membrii AUR și PSRM, partidul lui Igor Dodon. Chiar în săptămâna alegerilor, unioniștii s-au dus la sediul socialiștilor, i-au provocat pe aceștia și au scandat mesaje împotriva partidului pro-rus. În scurt timp, adversarii s-au luat la trântă, iar Dorin Chirtoacă, membru AUR și fost primar al Chișinăului, a luat o palmă peste față de la socialistul Alexandr Odințov.

Însă și Dorin Chirtoacă s-a năpustit asupra fostului președinte Igor Dodon. S-a întâmplat la Chișinău, în timpul unei manifestații pro-ruse, ce a adunat mii de simpatizanți. Oamenii legii l-au oprit la timp pe Chirtoacă.

În tot acest timp, Igor Dodon se relaxează la vânătoare de mistreți. Nu pe câmp sau în pădure, ci într-un loc amenajat special, unde animalele sunt ținute în țarc. În imagini se poate vedea și cum fostul preşedinte al Republicii Moldova este sfătuit unde să ochească pentru a nimeri ținta.

Campanie electorală din ce în ce mai violentă în Republica Moldova, înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie