MENIU

Campania de vaccinare anti-Covid, ACCELERATĂ în China: Număr URIAȘ de doze inoculate în mai puțin de o săptămână

Campanie vaccinare China

China accelerează campania de vaccinare anti-Covid, cu 10 milioane de doze incoluate în mai puțin de o săptămână. Scopul este acela de a atinge ținta de vaccinare a 40% din populația de 1,4 miliarde până la mijlocul acestui an. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de un oficial din Sănătate, care susține că în țara sau au fost administrate 74,96 milioane de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Pe 14 martie fusese anunțat un total de 65 de milioane de doze, ceea ce înseamnă că în mai puțin de o săptămână au fost făcute 10 milioane de inoculări.

Tot astăzi a fost făcut public și faptul că peste 70 de milioane de doze de vaccin chinezesc Sinovac Biotech au fost administrate până în prezent, la nivel global. Anunțul a fost făcut chiar de către un reprezentant al companiei, care nu a precizat însă câte doze au fost făcute în China.

Informația a fost însă completată de un reprezentant al Ministerului Industriei, care susține că producția de vaccinuri pe un an întreg poate acoperi complet necesarul țării, în vreme ce furnizarea materialelor necesare, precum fiole și seringi, este ”relativ stabilă”.

Vă reamintim că, până în prezent, China a aprobat pentru uz general patru vaccinuri dezvoltate în țară de Sinovac, Cansino Biologics și două unități ale China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Un al cincilea vaccin, realizat de Institutul de Microbiologie al Academiei Chineze de Științe a fost, de asemenea, aprobat pentru folosirea de urgență săptămâna trecută, relatează HotNews.ro.