MENIU

Cameramanul personal al lui PUTIN a demisionat după anunțul invadării Ucrainei - Ce motiv a invocat

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Cameramanul personal al lui Vladimir Putin a demisionat chiar după anunțul președintelui rus despre invadarea Ucrainei, pe 24 februarie 2022. 

Este vorba despre Ilya Filatov. Informația demisiei sale exact după anunțul lui Putin că va invada Ucraina a fost publicată miercuri de un ziar rus de investigație, Proekt, interzis în Rusia de aproape un an de zile.

Filatov a confirmat că a demisionat imediat după realizarea filmării cu discursul lui Putin, încheiat cu anunțul despre declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, scrie Proekt.

Cameramanul susține însă că nu a demisionat din cauza anunțului invaziei, motivul invocat fiind legat de cariera sa profesională.

„Am ajuns în punctul de vârf al profesiei. În plus, m-am săturat să stau în carantina cu lunile”, le-a spus cameramanul jurnaliștilor de la Proekt. 

Declarația acestuia confirmă că a lucra cu și pentru Vladimri Putin presupune o izolare continuă, știind-se temerile liderului de la Kremlin de a nu contracta COVID-19, chiar dacă a anunțat că este vaccinat.

Cunoscuții lui Filatov au confirmat că izolarea constantă îi împinge pe unii spre consumul abuziv de alcool.

Unul dintre colegii lui Filatov a declarat, potrivit Proekt, că este o stranie coincidență între demisia acestuia și începutul războiului din Ucraina. Acesta susține că Filatov ar fi făcut câteva afirmații „neglijente” în legătură cu „operațiunea militară specială” din Ucraina, lucru respins categoric de cameraman, scie Proekt.

Ce nu se știa însă este că anunțul lui Putin despre „operațiunea militară specială” în Ucraina a fost înregistrată cu trei zile mai devreme, mai exact pe 21 februarie, într-o zi de luni, la ora 19.00. Aceea este de fapt și ziua în care operatorul Filatov a demisionat din postul deținut la Kremlin, mai spun jurnaliștii de investigație.