MENIU

Călin Georgescu, despre vânzarea Petrom: „Toate s-au făcut în dezinteresul poporului român” - Ce soluție există

Călin Georgescu, despre vânzarea Petrom: „Toate s-au făcut în dezinteresul poporului român” - Ce soluție există

Călin Georgescu, invitat special, luni seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, a explicat cum ar trebui rezolvată situația Petrom, în cazul în care ar ajunge președintele României.

„Din ceea ce se știe, vânzarea Petrom în primul rând nu trebuia să aibă loc. Și amintesc și de BCR, la fel. Din taxe și impozite făceau un miliard anual. Si BCR, nu se justifica vânzarea ei.

Toate s-au făcut în dezinteresul poporului român.

Toate aceste lucruri se fac cu profesionalism. 

Ce aș face eu (dacă ar deveni președinte al României, n.r.)... Cu o echipă de avocați aș studia contractul, care este situația, și mai ales dacă s-au făcut investițiile stipulate în contract.

Dacă nu au fost respectate e doar un act de anulare, e doar un contract.

Și trebuie analizat. Altceva nu se poate face. O comisie parlamentară poate exista”, a explicat Călin Georgescu, la Culisele statului paralel.

Anca Alexandrescu: „Să anuleze legea de privatizare. Am primit și lovitura cu Schengen, pădurile ni le iau...”.

„Austria deținea doar munți și ape, cu noi a început să dețină păduri, bancă și resurse petroliere”, a concluzionat Călin Georgescu.

„Noi trebuie să ne refacem economia. Noi nu mai producem nimic. Noi am produs așa ceva, dar azi nu mai producem nimic. Toate au fost desființate după un plan. (...)

Atât timp cât nu vom intelege că viitorul României este incompatibil cu modelul neoliberal decadent al Occidentului, nu vom putea face nimic. Trebuie să gândim o nouă restatalizare, un stat suveranist distributist care să pună pe primul loc proprietatea națională.

Cert e că neoliberalismul a insistat imens de mult doar în profit și a sugerat că se bazează pe știință. Nu s-a bazat pe nicio știință, a pus imediat doar profitul.  

Statul român sau antreprenorul român trebuie să aibă minimum 51% la orice. Țării mele îi este bine când are minimum 51 la sută, nu poate exista o altfel de negociere. (...)

Trebuie să realizam că numai interesul național este steagul care ne poate anima”, a mai spus Călin Georgescu. 

Anca Alexandrescu: „Avem recenta vizită a delegației în Coreea de Sud. S-a blocat tot, au venit americanii și au zis ca vă împrumutați de la Eximbank dar lucrați cu cine vă spunem, mergeți în Coreea”.

„Trebuie să fim pe picioarele noastre, să avem o bază economică și să avem o constiință colectivă. Pe care nu o avem încă, pentru că nu suntem incă legați la principii. (...) Și atunci omul îl atacă pe om, îl transformă pe celălalt în bârfă, violență. Ne definește modul de conduită personală”, a mai spus Călin Georgescu.

Acesta a vorbit și despre datoriile istorice ale țărilor către România: „În 1990 aveam de luat 4 miliarde, inseamna astazi 20 de miliarde. De atunci pana azi avem 160 de miliarde datorie. Dacă depășim 50 la sută, trebuie să oprești orice fel de achiziții. Noi am achiziționat avioane de 40 de ani vechime, drone de 30 de miliarde când una costă 5 milioane. Sunt lucruri pe care le fac acești politicieni împotriva intereselor poporului român. Ca să recuperezi așa ceva, îți trebuie o cultură politică, nu o mahala politică”. 

Călin Georgescu: „Totul se rezumă la interesul național. E nevoie de un stat suveranist” - Cum poate fi resetată România în 2024