MENIU

Calendarul campaniei naționale de vaccinare antiCovid, în linie dreaptă. Nicolae Ciucă: "Lăzile de gheaţă carbonică au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală"

Sursă foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”
Sursă foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunţat, în această seară, că au ajuns lăzile de gheaţă carbonică la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care joacă rolul de centru naţional de depozitare a vaccinului anti-Covid. Cu ajutorul acestor lăzi de gheață carbonică vor fi transportate dozele cu vaccinuri către cele 6 centre regionale din ţară. „Toate detaliile au fost stabilite, iar autorităţile cunosc inclusiv numele şoferului care va transporta vaccinurile, precum şi maşinile cu care se vor face aceste transporturi. Nu s-a stabilit încă cine va fi prima persoană vaccinată, însă va fi un cadru medical”, a afirmat Ciucă, la un post de televiziune, potrivit G4Media.

Potrivit premierului interimar, vaccinul va sosi în ţara noastră pe data de 26 decembrie, mai exact a doua zi de Crăciun.

"În momentul de faţă sunt luate toate măsurile astfel încât la centrul de depozitare naţional, stabilit la Cantacuzino să fie îndeplinite standardele şi condiţiile de depozitare. De asemenea, în ţară sunt 6 centre regionale la Timişoara, Cluj, Iaşi, Craiova, Constanţa şi Braşov. De la centrul din  Bucureşti pleacă la cele 6 centre de depozitare, fiecare dintre ele fiind pregătită infrastructura”, a arătat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă susține că vaccinul va fi transportat cu echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer.

Calendarul vaccinării rămâne practic, neschimbat, spune Ciucă, acesta urmând să debuteze pe data de  27 decembrie, fiind vizate cele zece spitale aflate în prima linie în lupta cu Covid-19.

 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca campanie vaccinare anticovid