MENIU

Căldură incertă la iarnă. Primăria Bucureşti cere ajutorul Guvernului

Reprezentanţii Primăriei Capitalei, prin primarul interimar, Marin Ştefănel Dan, au oferit marţi o informare de presă, explicând faptul că RADET este capabilă, în acest moment, să ofere agent termic şi apă caldă populaţiei, cerând ajutorul Guvernului, de la care aşteaptă ajutorul de încălzire, pentru a debloca datoriile uriaşe acumulate de către RADET către Elcen şi, respectiv, ale Elcen către furnizorii săi, în principal cei de gaz.

Primarul interimar a explicat faptul că RADET are de executat 10 reparaţii majore şi că, din pricina datoriilor restante către Elcen, are nevoie de bani pentru a le putea susţine.

Marin Ştefănel Dan: "An de an, Primaria Capitalei s-a angajat sa plateasca diferenta de subventie. Prin consiliul general subventia a fost livrată, în parte, în conturile RADET-ului. Până acum nu s-a întâmplat să se vireze integral, lucrul acesta a dus la acumularea unor datorii ale RADET către Elcen şi ale Elcen către furnizorii săi, în principiu cei de gaz. Ne aflăm în situaţia în care principalul furnizor de gaz al Elcen a fost nevoit să micşoreze presiunea şi, astfel,  temperatura să fie una scăzută.

Presiunea din aceste zile a fost una fantastic de mare, există inclusiv din partea Elcen o poprire pentru tot ce înseamnă virament între Primăria Capitalei şi RADET. În urma discuţiilor de azi, acest lucru a fost rezolvat. Vom avea o situaţie de graţie scurtă, salariile vor fi plătite. Situaţia, de mâine, nu este tocmai roz, aşteptăm din partea Guvernului ajutorul de încălzire acordat an de an, urmând ca maine -n.r. miercuri- să fie o discuţie în privinţa sumelor care vor fi transmise în conturile Elcen.

RADET are de executat în continuare aproximativ 10 reparaţii majore şi în condiţiile în care toţi banii care pleacă de la primărie se opresc în acest loc, nu vom putea ajuta. Tot la masa negocierii s-a luat hotărârea ca RADET să poată face acele reparaţii necesare funcţionării normale a sistemului. Fără ajutorul Guvernului nu vom putea rezolva situaţia în privinţa datoriilor Elcen către furnizori şi RADET către Elcen.

Regia e capabilă să furnizeze agent termic şi apă caldă populaţiei, chiar în condiţiile reparaţiilor. Alte avarii nu sunt", a mai precizat primarul interimar al Capitalei.