MENIU

Câinele MAX schimbă LEGEA

Câinele Max schimbă legea

Ministerul Apărării vrea să schimbe legislaţia privind animalele de serviciu. După scandalul privind casarea câinelui erou, ministrul Mircea Duşa le-a cerut specialiştilor din armată să gândească noi norme cu privire la animalele de serviciu. Între timp, telespectatorii Realitatea TV au trimis zeci de mesaje în care arată că vor să se implice pentru salvarea căţelului Erou.

Oana Sangiorgio, soţia unuia dintre cei mai cunoscuţi medici veterinari din Statele Unite a auzit la Realitatea TV povestea câinelui erou şi s-a oferit să ajute la salvarea lui Max.

După scandalul iscat de casarea lui Max, ministrul Apărării vrea să revizuiască procedurile şi normele interne referitoare la animalele de serviciu, până la sfârşitul săptamânii. Max, câinele special antrenat pentru depistarea minelor anti-personal şi a altor explozibili artizanali, a fost abandonat după ce s-a îmbolnăvit. Câinele a fost diagnosticat cu dirofilarioză, boală declanşată de larve care se hrănesc cu ţesuturile inimii, iar în aceste condiţii armata nu l-a mai folosit în misiuni. Acum, câţiva militanţi pentru protecţia animalelor se luptă să-l salveze cu un tratament foarte costisitor. Dacă doriţi să-l ajutati pe Max, donaţi în contul Asociaţiei “Nu mai eşti singur”, cu menţiunea "pentru Max-soldatul nostru".

Mai multe articole despre:
Max câinele max pentru max-soldatul nostru