MENIU

Cadourile pe care le fac dictatorii între ei: Kim Jong Un i-a dăruit lui Vladimir Putin doi câini de vânătoare. Ce a dat țarul de la Kremlin la schimb

Kim Jong Un i-a dăruit lui Vladimir Putin doi câini de vânătoare. Foto: Profimedia

Vladimir Putin și-a încheiat mult mediatizata vizită în Coreea de Nord, de unde a plecat cu un dar de la Kim Jong Un: o pereche de câini din rasa locală Pungsan. Pe de altă parte, țarul de la Kremlin i-a dăruit lui Kim un cadou mult mai valoros: o limuzină rusească de lux, marca Aurus.

În imagini difuzate de televiziunea de stat, Kim şi Putin pot fi văzuţi privindu-i pe cei doi câini, care sunt legaţi de un gard acoperit cu trandafiri. Pungsan sunt câini de vânătoare specifici unei regiuni din nordul ţării comuniste.

Kim i-a prezentat câinii lui Putin în timpul unei plimbări prin grădina Palatului de Oaspeți Kumsusan, unde liderul rus a fost cazat. După semnarea unui acord crucial pentru continuarea relațiilor bilaterale, agenția de știri nord-coreeană KCNA a relatat detaliile evenimentului. Imaginile difuzate de KCNA îl arată pe Putin, cunoscut pentru pasiunea sa pentru câini, întinzând mâna spre animale, alături de un Kim foarte zâmbitor.

Câinii Pungsan, un simbol național pentru Coreea de Nord, provin din platoul Kaema și erau folosiți pentru vânătoare. Această rasă rară este acum traficată și în alte țări, precum China.

Potrivit legendelor coreene, câinii Pungsan sunt atât de puternici încât ar putea vâna un tigru și sunt adaptați la regiunile montane, având un temperament nobil care îi face să nu își atace niciodată stăpânii. Kim a mai oferit acest tip de cadou și în trecut.

Deținuții grațiați de Putin ca să lupte în Ucraina comit crime în lanț la întoarcerea de pe front. Autoritățile au emis o alertă socială

Presa nord-coreeană s-a mai delectat și cu poze cu cei doi dând fiecare câte o tură la volanul unei limuzine de construcţie rusă Aurus.



În mod tradițional, aliații apropiați își fac cadouri iar evenimentul de miercuri nu a încălcat cutuma. Consilierul prezidențial Iuri Ușakov a declarat că liderul rus i-a făcut cadou omologului nord-coreean o limuzină rusească de lux, marca Aurus, o sabie ceremonială de amiral și un serviciu de ceai, notează BBC. Este a doua oară când Kim Jong Un primește un Aurus de la Putin.

Ușakov a mai precizat că, la rândul său, Kim Jong Un i-a oferit lui Vladimir Putin „cadouri având legătură cu imaginea” liderului rus.

Presa internațională a speculat că e vorba de portrete sau alte opere de artă în care este imortalizat Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru sistemul Patriot. „Această contribuţie crucială ne va consolida scutul aerian”