MENIU

Cadou nedorit pentru bătrânii dintr-un azil din Belgia. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a lăsat în urmă zeci de oameni infectați cu noul coronavirus

Zeci de bătrâni dintr-un azil din Belgia s-au infectat cu noul coronavirus după o vizită a lui Moș Crăciun

Situație gravă într-un azil de bătrâni din Belgia! Intențiile bune ale unui bărbat, care a vrut să le facă o surpriză rezidenților unui cămin din Belgia costumându-se în Moș Crăciun, au devenit la puțin timp un motiv de panică. În urma vizitei acestuia, 75 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. 

Bărbatul, ruda unuia dintre rezidenți, a fost depistat cu Sars-Cov-2 săptămâna trecută, la puțin timp după vizita la azilul de bătrâni Hemelrjick din Mol, un municipiu din provincia Anvers. Ulterior, au fost testate și persoanele din centru, 75 primind rezultat pozitiv. 61 dintre acestea sunt rezidenți, iar 14, angajați. 

Potrivit presei, unul dintre rezidenții infectați a decedat, iar ceilalți sunt deocamdată asimptomatici. 
”A fost o zi foarte neagră pentru azil. Este o povară mentală foarte grea pentru bărbatul care l-a jucat pe Moș Nicolae precum și pentru organizatori și angajați”, a declarat Wim Caeyers, primarul municipiului Mol, citat de hotnews.

Oficialii locali susțin că vizita nu a fost raportată centrului municipal pentru situații de criză și că nu ar fi fost autorizat..

Presa mai relatează că, inițial, autoritățile din Mol au afirmat că rezidenții s-ar fi întâlnit cu bărbatul în zone special amenajate, fiind respectate măsurile de protecție sanitară. Ulterior, primarul municipiului Mol a precizat că a primit informații incorecte din partea conducerii azilului, lucru care poate fi dovedit din pozele făcute la eveniment. ”Regretăm profund acest lucru. După ce ne-am uitat la câteva fotografii, am concluzionat că a fost vorba de mult mai mult decât o eroare de judecată. Mai degrabă acesta este un caz de conducere iresponsabilă”, a spus edilul. 

Autoritățile au deschis o anchetă.