MENIU

Ca să vezi! Până acum ţi-ai pregătit greşit cafeaua. Vezi ce spun experţii

Experţii au descoperit că până acum ţi-ai pregătit greşit cafeaua, până şi culoarea cănii influenţează gustul.

Să îţi începi ziua cu o ceaşcă de cafea este un obicei pentru mulţi dintre noi. Statisticile arată că zilnic se beau aproape 2,3 miliarde de ceşti de cafea în întreaga lume.
Experţii au prezentat cum trebuie să arate cafeaua perfectă, numai bună de băut, scrie Mirror.co.uk.

Totul pleacă de la recoltarea boabelor de cafea, cele din Columbia sunt ideale. Însă indiferent ce opţiune ai, trebuie să speli boabele de cafea. Procesul de spălare este recomandat, deoarece boabele capată acel luciu, iar cafeaua va avea un gust natural.

Cafeaua ar trebui măcinată acasă şi contează ca aparatul să nu se incingă repede, pentru a menţine cafeaua la temperatura normală.

Cafeaua care se fierbe trebuie să aibă o temperatură între 88 şi 94 grade Celsius, ceea ce înseamnă că apa nu trebuie să fie foarte fierbinte, iar la fiecare litru de apă se adaugă 60 de grame de cafea.


Profesorul Charles Spence, psiholog de la Universitatea din Oxford, spune că adăugarea de lapte la cafea poate avea impact asupra băuturii. Cu cât se adaugă mai mult lapte şi zahăr, aroma cafelei este afectată.

Şi culoarea cănii poate influenţa gustul cafelei, aceasta pare mai dulce când este băută dintr-o cană albă sau transparentă.

Mai multe articole despre:
cafea gust cană mod de preparare