MENIU

Câți dintre ruși vor ca Lenin să fie îngropat

Mai mult de 58 la sută dintre ruși au răspuns că sunt de acord ca trupul neînsuflețit al lui Lenin să fie îngropat. În prezent, acesta se află expus într-un mausoleu din Piața Roșie, iar majoritatea rușilor dorește ca monumentul liderului bolșevic să fie lăsat deschis, chiar și fără Lenin.

Sondajul a fost realizat de ONG-ul Levada Center și a fost lansat în preziua aniversării a 147 de ani de la nașterea lui Lenin.

Circa 1.600 de oameni din diferite orașe de pe tot cuprinsul Rusiei au participat la sondajul care a avut loc între 31 martie și 3 aprilie.

Conform acestui studiu, 32 la sută dintre cei întrebați au fost de acord ca liderul Revoluției comuniste să fie mutat din Piața Roșie și îngropat în apropierea zidurilor Kremlinului.

Alte 26 de procente ar vrea ca Lenin să fie înhumat în Cimitirul Volkovo din Sankt Petersburg, alături de alte personalități artistice, științifice și politice ruse; tot acolo se odihnesc sora și mama lui Lenin.

O majoritate de 78 la sută susține că este împotriva îndepărtării monumentului din Piața Roșie.

Conform aceluiași sondaj, procentajul populației care aderă la ideologia leninistă a ajuns la 58 la sută în prezent, față de 40 la sută, în anul 2006.