Bune maniere la cinematograf. Ce reguli trebuie să respecți în sala de film
Bune maniere la cinema, regui care trebuie respectate în sălile de cinematograf. Iată ce spune codul bunelor maniere.
Ce trebuie să știi despre bune maniere la cinema
Eticheta nu ar trebui să lipsească din nicio arie a vieții sociale. Astfel că, atunci când mergem să vizionăm un film trebuie să ținem cont de anumite bune maniere la cinema. Este important să ne comportăm politicos și să ținem cont de anumite reguli, pentru că este un loc unde lumea merge să se simtă bine și să se destindă.
De aceea, este foarte important să păstrăm o conduită morală adecvată. Chiar dacă este una mai relaxată decât cea abordată la alte forme de spectacol. Când mergem la cinema putem avea o ținută obișnuită, nu una foarte strictă ca la teatru, concerte simfonice, operă etc, dar decentă.
Bune maniere la masă. Cum trebuie să ne comportăm când mâncăm. Reguli pe care trebuie să le cunoască toată lumea
Este bine să ținem cont de anumite bune maniere la cinema pentru a avea un comportament potrivit, și pentru a nu deranja pe nimeni. Iată care sunt acestea.
Reguli de bune maniere la cinematograf
- Biletul de cinema este bine să fie cumpărat din timp, pentru a evita aglomeraţia şi pentru a avea timp pentru ocuparea locului tău în sală fără a deranja.
- Punctualitatea face parte dintre regulile de bune maniere la cinema ce trebuie respectate. Trebuie să vii cu 10-15 de minute mai devreme de ora începerii filmului, ca să nu deranjezi spectatorii când îți cauți locul. Dacă cumva, în mod excepțional, ai întârziat, nu trebuie să deranjezi lumea. Ci trebuie să aștepți pauza care este între calupul publicitar și începerea filmului, pentru a ajunge la locul rezervat. Excepție face cazul în care locurile sunt la capete de rând.
Ține cont de locul de pe bilet
- Întotdeauna se va ocupa locul rezervat pe bilet. Iar intrarea pe rând până acolo se face cu fața spre cei care și-au ocupat deja scaunele, altfel ar fi nepoliticos. La fel ar fi și dacă cei care stau jos nu s-ar ridica pentru a facilita trecerea. Excepție fac doar cei care se află în imposibilitatea de a se ridica. Este vorba despre persoanele cu dizabilități sau foarte în etate.
- Bărbatul este cel care intră primul pe culoar, dar trebuie să țină cont să lase locul mai bun femeii, chiar dacă acesta se află la stânga sa. Niciodată nu se sprijină picioarele pe scaunul din față.
- Telefoanele mobile trebuie închise sau date pe silențios la orice fel de spectacol, deci și la cinema. Sub nicio formă nu se vorbește la telefon în timpul filmului. În mod excepțional, dacă există o urgență se poate scrie în liniște un sms scurt.
- Dacă vedem persoane cunoscute în sala de cinema le vom saluta cu o simplă înclinare a capului şi nu vom angaja cu ele conversaţii pe deasupra capetelor spectatorilor.
Reguli de bune maniere pentru femei. Orice doamnă trebuie să le cunoască
Nu vorbi cu voce tare
- În timpul proiecției filmului nu se vorbește și nu se comentează cu voce tare ceea ce vedem pe ecran. Comentariile trebuie păstrate pentru terminarea filmului, când poți să o faci fără a perturba alți spectatori.
- La fel ca și la alte spectacole, dacă ținem cont de bune maniere la cinema nu trebuie deranjaţi ceilalţi spectatori prin ieşiri şi reintrări în sală. Dacă nu ne place filmul nu trebuie arătat astfel sau prin discuţii cu partenerul, ci se iese din sală, fiind cea mai bună soluţie.
- Ideal ar fi să nu se consume alimente în timpul proiecției. Sala de cinema nu este restaurant, ci este destinată pentru a viziona filme. Indicat ar fi dacă ți-ai cumpărat floricele, suc, nachos sau alt tip de snaks-uri, să le consumi înainte de începutul filmului propriu-zis. La cinema foarte important este și sonorul. Semințele categoric nu au ce căuta într-o sală de cinema. Acestea le consumi dacă vizionezi un film acasă.
- O regulă de bază a bunului simț, pe care trebuie să o respecți pentru a avea bune maniere la cinema, este cea care spune să nu arunci ambalajele pe jos. Nici să le lași pe scaune. La terminarea filmului, acestea se aruncă la coșurile de gunoi care sunt amplasate la ieșirile din sălile de cinema.
Cine salută primul, bărbatul sau femeia? Reguli de bune maniere în societate
sursa: Almanah Online