MENIU

BUNCĂRELE din Rusia, adevărate orașe subterane: noi date despre ASCUNZĂTORILE lui Vladimir Putin

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

În Rusia există nenumărate buncăre rămase din epoca Uniunii Sovietice, din timpul Războiului Rece, construite pentru a fi adăposturi anti-atomice. Astăzi, unele dintre ele au fost transformate în cluburi de noapte de lux sau muzee. Altele, însă, au fost pregătite minuțios pentru a-l adăposti pe liderul de la Kremlin, familia și apropiații lui. Presa rusă și cea internațională au scris în repetate rânduri că Vladimir Putin este ascuns într-unul din aceste buncăre încă dinainte de a ordona invazia în Ucraina. 

Putin nu a mai fost văzut în clădirea Kremlinului încă de dinainte de 24 februarie, ziua invaziei în Ucraina. Imediat au apărut și controversele despre buncărele din Federație și unde s-ar putea ascunde acesta.

În Moscova există cel puțin două buncăre imense care pot adăposti până la 10.000 de persoane, cel puțin asta susțin serviciile secrete occidentale.

Și cunoscuta publicație rusă, Pravda, a scris despere Buncarul nr. 42 situat la o adancime de 56 de metri sub pământ, chiar în centrul Moscovei, în apropierea Kremlinului. 18 etaje se coboară sub pământ cu un lift ultra-modern.

Buncărul a fost construit în timpul Razboiului Rece pentru a salva liderii sovietici de un eventual atac nuclear. Între timp, a fost transformat în loc de petreceri exclusiviste. Un alt buncăr foarte bine pus la punct se află sub Universitatea de Stat din Moscova.

Unde este Vladimir Putin, de unde dă ordine Armatei Ruse și de unde amenință cu folosirea unei arme nucleare nimeni nu știe.

Liderii ruși au fi ținut în mare secret existența unui buncăr situat în afara Moscovei. A fost descoperit de specialiști ai Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii. Acesta ar fi conectat printr-o rețea de metrou, care asigură o evacuare rapidă și sigură a liderilor ruși. Mai mult, aceștia s-ar putea deplasa rapid din birourile de la suprafață în adăpostul anti-atomic.

Un alt adăpost despre care voci de la Moscova au spus că este ca un oraș subteran se află în districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia.

Toate acestea au fost pregătite pentru Vladimir Putin despre care, fostul președinte al Ucrainei, Viktor Iușenko, spune că "dacă e ca Putin să se teamă de ceva aceasta este moartea".

"Cel mai mult se teme de moartea sa. De aceea, cei pe care el îi omoară și pe care se specializează cel mai mult, armata lui și trupele lui de bețivi, sunt copiii, uciderea femeilor și persoanelor vârstnice. De aceea el se află în buncăr. Niciodată nu-l veți vedea în jurul copiilor sau altor colective. Se teme de tot ce poate să-i provoace și indirect sfârșitul. Ucraina îi va aduce sfârșitul. De aceea stă în buncăr. Pentru mine el deja nu prezintă interes", a declarat fostul președinte al Ucrainei, Viktor Iușcenko.

Putin deține un avion botezat "Kremlinul zburător" și o mașină Aurus Senat, ambele transfomate în adevărate adăposturi anti rachetă.