MENIU

Bulgaria spune pentru moment PAS obiectivului de a adopta moneda euro în 2024! De ce amână Sofia momentul

Bulgaria

Bulgaria renunță la ținta sa de a adopta moneda euro din ianuarie 2024 deoarece nu îndeplinește în continuare anumite criterii. Cu toate astea, țara vecină va încerca să se alăture monedei comune UE până în 2025 sau, eventual, mai devreme, susține ministrul de Finanțe Rossitsa Velkova.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene, și-a propus să adere la zona euro de anul viitor, deoarece caută mai multe investiții și securitate a creditelor, dar s-a confruntat cu crizele politice și se pregătește pentru al cincilea set de alegeri în ultimii doi ani în luna aprilie, relatează Reuters preluată de HotNews.ro.

Ministrul Finanțelor de la Sofia a declarat, vineri, că țara nu îndeplinește criteriile privind inflația și nici nu a adoptat unele modificări legale necesare.

„Nu ne-am îndeplinit angajamentele pe care le-am făcut atunci când ne-am alăturat ERM-2 și nu îndeplinim criteriile de inflație”, a spus Velkova.

Ea a adăugat, totuși, că țara s-ar putea strădui să finalizeze în continuare adoptarea euro de la jumătatea anului 2024 dacă va îndeplini criteriile pentru a face această trecere.

Mai multe articole despre:
bulgaria euro moneda euro