MENIU

Bulgaria prelungește restricțiile anti-Covid până la sfârșitul lunii ianuarie

Bulgaria prelungește restricțiile anti-Covid până la sfârșitul lunii ianuarie

Autoritățile de la Sofia au decis joi prelungirea cu încă o lună a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în condițiile în care sistemul medical, insuficient finanțat, este sub presiune din cauza cazurilor Covid-19. Restricțiile ar fi trebuit să fie ridicate pe 21 decembrie, dar noile contaminări nu s-au redus la nivelul așteptat.

Şcolile gimnaziale, mall-urile, restaurantele, cafenelele, cluburile şi sălile de sport vor rămâne închise până la sfârșitul lunii ianuarie. În schimb, guvernul a anunțat că grădiniţele şi şcolile primare se vor redeschide după vacanţa de sfârşit de an, potrivit Agerpres. 

Cu o populație de șapte milioane de locuitori, Bulgaria are în continuare una din cele mai ridicate rate de decese asociate Covid-10 la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană.

Joi, autoritățile sanitare din țară au raportat 1.959 de cazuri noi de infectare în 24 de ore, la 6.113 de teste PCR efectuate, rata de pozitivare fiind astfel de 32%. Bilanțul total al epidemiei depășește 186.245 de contaminări și 6.196 de decese, în creștere cu 191 față de ziua precedentă. Din totalul pacienților, 570 se află la Terapie Intensivă.