MENIU

Bugetul pe 2016: Creștere economică de 4,1%! Toate majorările salariale aprobate, incluse!

<p>ANAP se va afla &icirc;n subordinea Ministerului de Finanțe</p>

Bugetul pentru anul viitor a fost construit de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe un deficit de 2,95% din PIB, raportat la o creştere economică de 4,1%, stimulată de consum şi investiţii,  în timp ce Produsul Intern Brut a fost estimat la 746,6 miliarde lei.   Proiectul cuprinde toate majorările salariale aprobate, respectiv cu 25% pentru personalul din unităţile sanitare şi din sistemul de asistenţă socială, inclusiv a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, cu 15% a celor din învăţământ, din decembrie, şi cu 10% pentru restul bugetarilor.

Bugetul pentru anul viitor a fost construit de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe un deficit ESA de 2,95% din PIB şi de 2,8% pe cash, raportat la o creştere economică de 4,1%, stimulată de consum şi investiţii, în timp ce Produsul Intern Brut a fost estimat la 746,6 miliarde lei.

"Construcţia bugetară pentru anul 2016 se bazează pe prognoza indicatorilor macroeconomici şi ia în considerare toate actele normative, cu impact asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetare, adoptate în ultima perioadă, de Guvern sau de către Parlament", a declarat Teodorovici miercuri, într-o conferinţă de presă, la prezentarea bilanţului mandatului.

Produsul Intern Brut a fost estimat la 746,6 miliarde lei, cu o creştere de 4,1%. Totodată, inflaţia medie anuală este prognozată la 0,5%, iar cursul mediu la 4,44 lei/euro.

 




Mai multe articole despre:
null