MENIU

Bucureștiul și 9 județe, sub Cod PORTOCALIU de caniculă, miercuri! Meteorologii anunță TEMPERATURI SUFOCANTE: restul țării, sub Cod galben

Bucureștiul și 9 județe, sub Cod PORTOCALIU de caniculă, miercuri! Meteorologii anunță TEMPERATURI SUFOCANTE

Valul de căldură se extinde și atinge noi maxime zilele acestea. Cel puțin așa susțin meteorologii care au emis, marți, un Cod portocaliu de caniculă valabil pentru ziua de miercuri în București și în alte 9 județe, printre care și Ilfovul, în timp ce restul țării se va afla sub Cod Galben de caniculă. Alaramant este și faptul că temperaturile vor urca până la 38-39 de grade la umbră! În ceea ce privește ziua de astăzi, aproape toată țara se află deja sub Cod Galben de caniculă. 

MESAJ 1
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 9 iulie
 
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții
 
Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.
Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
 
MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 10 iulie
 
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții
 
Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.
Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Vremea 9 iulie. Temperaturi de foc și astăzi: valul de aer irespirabil se extinde. Cât va mai ține canicula

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 10 iulie
 
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București
 
În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).
Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.