MENIU

Bucureştiul, SCHIMBARE TOTALĂ: cum vor arăta Piața Victoriei, Piața Unirii şi Piata Revoluției

Primăria vrea ca Bulevardul Unirii să devină zonă pietonală

Patru piețe din centrul Capitalei vor fi reamenajate și transformate urbanistic în urma unor concursuri de soluții ce vor fi organizate de Primăria Capitalei. Proiectele municipalității vizează Piața Victoriei, Piața Unirii, Piata Revoluției și Piața Matache.

Obiectivele Primăriei pentru cele patru zone includ construirea unor pasaje și parcări subterane, a unui hol de legătură pe sub pământ între cele mai cunoscute muzee din zona centrală, dar și amenajarea unor trasee pietonale, scrie B365.ro.

Patru piețe urbane din centrul Capitalei vor fi reamenajate. Primăria Capitalei a stabilit deja liniile generale de reamenajare a celor patru zone din centrul Bucureștiului însă soluția finală va fi aleasă în urma unor concursuri de soluții la care vor participa specialiști în arhitectură și urbanism.

Piața Victoriei - pasaj rutier, hol subteran și parcare în galeria de metrou

Pentru reamenajarea Piaței Victoriei, proiectele arhitecților care se vor înscrie în competiție vor trebui să țină cont de obiectivele stabilite deja de municipalitate pentru zona din centrul Capitalei.

Astfel, se ia în considerare posibilitatea realizării unui pasaj subteran pe direcția Bd. Iancu de Hunedoara cu Bd. Ion Mihalache. Ar fi al doilea pasaj rutier subteran din Piața Victoriei după cel existent deja pe direcția Bd. Iancu de Hunedoara - Bd. Nicolae Titutlescu.

Piața Unirii - nod intermodal de transport, trasee pietonale și piste pentru biciclete

Primăria Capitalei are planuri mari și pentru zona Piața Unirii. De fapt, există două proiecte pentru transformarea acestei zone. Primul, pentru care se va organiza un concurs de soluții, vizează prelungirea liniei de tramvai, realizarea unui nod intermodal de transport, amenajarea de trasee pietonale și pentru biciclete, dar și reamenajarea și reorganizarea spațiilor verzi.

Bulevardului Unirii, pietonal

Un al doilea proiect care vizează zona Unirii se referă la reamenajarea Bulevardului Unirii, segmentul cuprins între Piața Unirii și Piața Constituției. Mai exact, axul central, unde se află fântânile arteziene va fi amenajat ca zonă pietonală și de promenadă. Fântânile arteziene vor fi modernizate, se va instala mobilier urban nou și cișmele, iar pe margine se vor amplasa pavilioane pentru cafenele și ceainării.

Mașinile vor avea la dispoziție doar câte o bandă pe sens, circulația rutieră fiind organizată în partea dreaptă a bulevardului (pe direcția Piața Unirii - Piața Constituției). Vezi planul complet aici