MENIU

Bucureștiul reacționează la declarațiile lui Viktor Orban. Ionuț Stroe: E foarte deranjant că sunt transmise astfel de mesaje din România

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL

Scandal uriaș după vizită lui Viktor Orban în România. Într-un discurs asemănător cu cel al lui Adolf Hitler, premierul maghiar a făcut zilele trecute o serie de declarații năucitoare la Băile Tușnad, în județul Harghita, susținând că "țările europene care primesc refugiați nu mai sunt națiuni".  

"Nu cred că se va întâmplă nimic important. Astfel de politicieni ne-au obișnuit cu astfel de comportamente și declarații. Ele nu au impact real. Sunt doar populism. Transilvania noastră e un model de toleranță și la nivel internațional. 

(Declarațiile - n.r.) nu au niciun fel de legătură cu valorile noastre asumate. Ei reprezintă minoritatea maghiară. Trebuie să fim mai atenți la aceste ieșiri publice. Este foarte deranjat că dl Orban transmite aceste mesaje populiste din România. E foarte deranjat faptul că creează acest curent favorabil lui Vladimir Puțin din România. E foarte greu să comentezi declarațiile unui asemenea lider de guvern din UE recitând din propagandă și ideile Kremlinului", a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, într-o intervenție telefonică în emisiunea "100%" a lui Laurențiu Botin, de la Realitatea PLUS. 

Referitor la aparițiile și pozițiile publice exprimate recent de ministrului Sportului, Eduard Novac, Ionuț Stroe - care a fost în trecut titluar la ministerul condus de ciclistul paralimpic rutier și de pistă de etnie maghiară - a spus: " Am sa fac acum un exercițiu pe care nu l-am mai făcut. Cred că dl. Novak ar trebuie să fie mai atent în aceste ieșiri publice. (...) Funcția pe care o are reprezinta sportul romanesc. Este membru în Guvernul Romaniei. Ar trebui să meargă, să susțină evenimentele care țin de sport și mai puțin cele ce tin  e identitate, de autodeterminare".

Cat privesti pozitia UDMR, partenerii PSD si PNL in Coalitia de guvernamant, Ionut Stroe a aratat ca, din cate stie, ministrii acestei formatiuni sunt solidari cu acțiunile României în ceea ce privește războiul Rusiei și situația din Ucraina. 

"Nu și nici n-am da prilejul unor astfeld e evenim. Pe zona diplomatică niciodată nu am incurjat una stfeld e comportament ce țîn de autodeterminare, autonomie, 
Sunt alte țări care nu numai că nu lasă să se întâmple asemenea lucruri, dar limitează drepturile minorităților. 

Mai multe articole despre:
ionut stroe pnl declaratii viktor orban