MENIU

Bucureștiul nu scapă de caniculă. Cât mai durează CUPOLA DE FOC. Avertismentul meteorologilor

Foto arhivă

Capitala nu scapă de cupola de foc ce s-a abătut asupra României. PE parcursul următoarelor zile, temperaturile în București vor ajunge la 40 de grade la umbră. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 iulie, ora 10:00 - 28 iulie, ora 9:00, în Capitală vremea va fi din nou caniculară, cu disconfort termic accentuat şi indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Marţi (26 iulie), temperatura maximă va fi de 36 - 37 de grade, iar miercuri (27 iulie) se vor atinge 39 - 40 de grade, în timp ce minimele termice vor fi de 18 - 21 de grade. În seara zilei de miercuri (27 iulie) şi în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) va creşte probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, posibil vijelii, averse şi descărcări electrice).

De asemenea, în perioada 28 iulie, ora 9:00 - 29 iulie, ora 21:00, valul de căldură va persista. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente, astfel că vor fi maxime de 34 - 36 de grade şi minime în jur de 20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) când vor fi intensificări ale vântului şi condiţii pentru descărcări electrice şi averse.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări nowcasting Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, disconfort termic, dar şi de instabilitate atmosferică, valabile în cea mai mare parte din ţară până vineri.