MENIU

Bucureștiul, noul epicentru al muzicii clasice: Anna Netrebko încântă publicul la Masters of Classic. Cine este românul care se ocupă de partea de make-up a artiștilor

Capitala României a fost transformată într-un veritabil centru al muzicii clasice odată cu debutul festivalului Masters of Classic, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa. Soprana de renume mondial, Anna Netrebko, cunoscută drept "primadonna secolului XXI", a oferit o prestație de neuitat pe scena Sălii Palatului din București, captând inimile spectatorilor prezenți.

Soprana numărul 1 din lume îi încântă pe români

Festivalul, aflat la prima sa ediție, promite să fie un eveniment de referință, aducând în fața publicului bucureștean peste 400 de artiști și muzicieni din întreaga lume. Pe parcursul celor 15 zile de evenimente, sunt așteptați peste 50.000 de spectatori, care vor avea ocazia să asiste la performanțele unora dintre cele mai mari nume ale muzicii de operă.

Concertul inaugural, care a avut loc pe 1 septembrie 2024, a fost un adevărat omagiu adus compozitorului italian Giacomo Puccini, la centenarul dispariției sale. Anna Netrebko, acompaniată de tenorul azer Yusif Eyvazov, a strălucit pe scenă, oferind publicului o interpretare plină de emoție și rafinament. Spectacolul a fost susținut de Orchestra Filarmonicii din Sofia și Corul Operei din Ruse, oferind o experiență muzicală de excepție.

Publicul prezent a fost profund impresionat de măiestria și intensitatea artistică a interpreților.

Make-up artistul român care se ocupă de ritualul de înfrumusețare al artiștilor

Pe lângă spectacolele de muzică, festivalul se remarcă și prin contribuțiile din culise. Ciprian Mitran, un tânăr make-up artist român, a avut onoarea de a face parte din echipa care a pregătit artiștii pentru scena festivalului. Într-un interviu oferit pentru Realitatea.net, acesta a împărtășit experiența sa de a lucra cu Anna Netrebko, dar și cu ceilalți artiști celebri: „Am avut ocazia și deosebita plăcere să fac parte din echipa celui mai mare festival de muzică clasică din Europa, „Masters of Classic”, unde sunt anunțate cele mai mari nume ale muzicii clasice.

Aseară, la Sala Palatului, am fost onorat să o cunosc, să lucrez și să discut cu minunata „La divina”, Anna Netrebko, soprana numărul 1 din lume. Emoțiile au fost la cote înalte, dar energia minunată și repetițiile Annei dinaintea concertului m-au făcut să mă simt în Rai, făcând ceea ce îmi place cu pasiune și văzând că munca mea este recunoscută și apreciată la acest nivel.”, a declarat make-up artistul Ciprian Mitran.

        Soprana Anna Netrebko s-a lăsat pe mâna make-up artistului român Ciprian Mitran. Imagini din culise / Sursa foto - Arhivă

Ciprian a dezvăluit, de asemenea, un moment special din culise: „În semn de recunoștință și apreciere, și știind că se apropie ziua de naștere a Annei, i-am oferit un trandafir. A fost plăcut surprinsă de acest gest și am simțit o conexiune frumoasă, dincolo de partea profesională.

În ceea ce privește machiajul, diva are o rețetă bine stabilită. Machiajul de scenă, mai ales în opera, este unul special, conceput să evidențieze atât personajul, cât și personalitatea interpretului. Această provocare a fost pentru mine o onoare, mai ales în fața unei somități în muzica clasică precum Anna Netrebko. Cu toată experiența mea de până acum, am reușit să îi câștig încrederea Annei și să aduc o contribuție personală în acest moment artistic.”

„Concertul de aseară a fost un omagiu adus compozitorului italian Giacomo Puccini, la 100 de ani de la trecerea sa în neființă, și a fost acompaniat de Orchestra Filarmonicii din Sofia și Corul Operei din Ruse. Să fiu parte din acest eveniment, unde arta, emoția și pasiunea pentru muzică s-au împletit în mod sublim, a fost o experiență de neuitat. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și pentru că am putut contribui la succesul unei seri memorabile pentru publicul din București.”, a completat tânărul make-up artist.

Concertul a fost o celebrare a artei și pasiunii pentru muzică, o combinație sublimă de emoție și talent. Cu asemenea debuturi impresionante, Masters of Classic se conturează a fi un eveniment definitoriu pentru scena culturală a Bucureștiului și un punct de referință în lumea muzicii clasice internaționale.

        Imagini uimitoare de la spectacolul susținut la Sala Palatului / Sursa foto - Arhivă