MENIU

Bucureştiul, în realitate. Primăria sectorului 1, sediu de lux

Bucureştiul, în realitate. Primăria sectorului 1, sediu de lux

Vă arătam zilele trecute cum se scurg banii publici, prin lucrările de reabilitare ale imobilelor în care lucrează funcţionarii publici. Nu doar Sorin Oprescu a băgat milioane bune în refacerea sediului primăriei. Edilul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a cheltuit peste 10 milioane de euro prin metoda copy-paste de la primarul suspendat Sorin Oprescu. S-a mutat împreună cu subordonaţii într-o clădire de lux pentru care a plătit chirie, timp în care a mai dat câteva milioane pentru renovarea sediului-proprietate.

În aprilie 2009, Andrei Chiliman împreună cu angajaţii săi şi-au adunat lucrurile de la sediul primăriei sectorului 1 din Banu Manta şi s-au mutat într-o clădire modernă, de 8 etaje, pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Sediul proprietate intra în reabilitare. Pentru că este monument istoric, o parte din sumele alocate lucrărilor au fost asigurate de Banca Mondială de Investiţii, prin Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 36 de milioane de lei. Din această sumă, 25 de milioane au fost plătiţi de Primăria Sectorului 1 din bugetul local, 10 milioane pentru consolidarea clădirii şi 15 pentru refuncţionarea primăriei, după cum se arăta într-un comunicat emis la vremea respectivă.

Atunci, Chiliman mai promitea că va mai investi alte 5 milioane pentru a dota edificiul cu pompe geotermice. 30 de milioane de lei sau 6,6 milioane de euro… în 6 ani.

În tot acest timp, angajaţii Primăriei Sectorului 1 şi-au desfăşurat activitatea în sediul închiriat de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Acolo, pentru fiecare metru pătrat, s-au achitat lunar peste 11 euro cu tot cu TVA. Dacă înmulţim suma cu cei 5500 de metri pătraţi, rezultă că în fiecare lună se plăteau peste 61 de mii de euro, adică 736 de mii de euro, anual.

Din aprilie 2009 şi până în martie 2015, Primăria Sectorului 1 a achitat aproape 4,5 milioane de euro proprietarului clădirii.

De mai bine de un an, lucrurile au revenit la normal, funcţionarii s-au mutat în vechiul sediu renovat, însă bugetul sectorului 1 a fost sărăcit în doar câţiva ani cu peste 10 milioane de euro.